23948sdkhjf

Hårdt år sætter præg på Vendelbo Spedition

Den der lever stille lever ikke godt, når kunderne stopper med at ringe – det har man hos Vendelbo Spedition måttet erfare, efter et hårdt år 2016

Olieindustrien er en yderst konjunktur-følsom branche, og det kan mærkes hele vejen gennem fødekæden, når markedet vender. Det har man måttet sande hos Vendelbo Spedition, der netop har udgivet sit årsregnskab for 2016.

Årets resultat før skat ligger på beskedne 339.000 kr. før skat, mod hele 3,2 mio. kr. i 2015. Forklaringen skal ifølge direktør Jesper Bundgaard Madsen findes i virksomhedens forretningsgrundlag, der før i tiden var hængt meget op på den norske olieindustri:

- Den helt primære grund til vores tilbagegang er, at cirka 1/3 af vores omsætning var møntet på kunder i den norske olieindustri - og der er ikke bare tale om én, men mange kunder. Men det store fald i olieprisen i 2014 gjorde, at branchen gik ned i gear, og i 2016 stoppede det fuldstændig, siger han, og fortsætter:

- Det var dem, vi havde den største dækningsgrad på, og så gør det jo ondt økonomisk, når man skal ud og i gang med at opfinde noget nyt.

Den der lever stille lever godt - eller gør hvad?
Hos Vendelbo Spedition har de hidtil levet efter et velkendt mantra i transportbranchen, som vi også her på Transportmagasinet møder gang på gang: ”Den der lever stille lever godt.”

Det er muligvis også rigtigt i nogle tilfælde – men sådan tænker man ikke længere hos Vendelbo Spedition, forsikrer Jesper Bundgaard Madsen:

- Når man pludselig bliver ramt på, at så mange kunder ikke har fået tingene til at køre, så er man nødt til at prøve noget andet. Vi har før i tiden været i stand til at ride stormen af og vente på, at tingene rettede sig, men det gjorde de bare ikke i 2016. Vi har haft og har fortsat fuld fokus på vores omkostninger, men når dækningsgraden begynder at vige, så begynder det at gøre ondt, og så kan man styre omkostningerne nok så meget. Det betyder ikke, at vi lige pludselig skal ud og råbe højt, men vi skal være mere aktive i salgsøjemed, forklarer direktøren.

I tider med modgang kan man meget belejligt tage et godt kig på, hvordan tandhjulene i forretningen egentlig kører. Og hos Vendelbo Spedition har bestyrelsen sat sig ned og udarbejdet en strategi, der skal foldes ud i 2017 og de kommende år.

- Det kan vi se giver resultater allerede nu, men vi forventer stadig ikke, at 2017 bliver et jubelår. I år er omstillingsåret for os, som gerne skulle bevirke, at vi får vendt skuden på længere sigt; men det er ikke noget, der er klaret henover natten.

I modvind bliver man stærk
Han pointerer dog, at der ikke bliver lavet noget om i den grundlæggende måde, man hos Vendelbo Spedition driver forretning – men en masse interne såvel som eksterne elementer skal kigges efter i sømmene, og så skal den nye markedsføringsplan føres ud i livet.

- En anden del af vores strategi fremadrettet er, at vi differentierer os på materiel-siden og dermed finder vores berettigelse i markedet, fordi vi har noget materiel, som andre måske ikke har. Derudover har vi investeret massivt i forvogn-hænger til brug for køkkentransport for private i Norge og Sverige – her har vi nemlig ikke kunnet bruge det samme materiel, som vi kan til olieindustrien, og faktisk har vi oplevet så stor efterspørgsel på køkkenerne, at vi ikke kunne følge med, siger direktøren.

Det er alt sammen medvirkende til, at man trods alt ser lyst på fremtiden. I hvert fald er Jesper Bundgaard Madsen ikke i tvivl om, at man er på rette spor:

- Vi ser stadig vores butik som en sund og fornuftig forretning, vi har bare haft et år, hvor der var lidt for meget modvind. Men i modvind bliver man stærk, og selvom det ikke er klaret henover natten, så er vi i fuld gang med at komme tilbage på sporet, slutter han.

Vendelbo Spedition A/S
t. kr. 2016 2015
Resultat af primær drift 1.308 4.533
Resultat før skat 339 3.214
Årets resultat 253 2.474
Balancesum 60.038 55.451
Egenkapital 12.809 13.556
Soliditetsgrad 21,3 24,4
Antal ansatte 62 59
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08