23948sdkhjf

Nu bliver det lettere at ansætte elever og lærlinge over 25 år

Erhvervsuddannelse for voksne blev indført for kun to år siden med reformen af erhvervsuddannelserne. Men uddannelsen har ikke fungeret efter hensigten. Det har vist sig vanskeligt for virksomheder og skoler at planlægge og gennemføre uddannelsesforløb for voksne.

Det skriver ATL.

Politikerne lægger nu op til at ophæve den obligatoriske individuelle afkortning af skoleundervisningen og maksimumsgrænsen på to års praktik. Som det er nu, må praktikdelen af uddannelsen maksimalt vare to år for elever, der har relevant, men mindre end to års erhvervserfaring eller en forudgående uddannelse.

- Det har været en stor udfordring at give de voksne elever tid nok til oplæring i praktiktiden. Det gælder ikke mindst på uddannelser med en lang praktiktid, og for elever, der for eksempel har en studentereksamen af ældre dato eller en anden erhvervsuddannelse, der ikke er fagligt relevant i forhold til den nye erhvervsuddannelse, siger Niels Henning Holm Jørgensen, der er chefkonsulent i DI.

I dag skal voksne elever have obligatorisk individuel merit for de kompetencer, som de har opnået tidligere. Det har resulteret i individuelle uddannelsesforløb med meget forskellig varighed og fagligt indhold. Det har været svært for virksomhederne og skolerne at planlægge, og det har gjort systemet uoverskueligt.

- I fremtiden vil den voksne elev fortsat have ret til afkortning, men det er ikke længere en pligt. I stedet for afkortningen skal den voksne tilbydes undervisning på højere niveau eller anden relevant faglig undervisning, siger Niels Henning Holm Jørgensen.

Direktør i ATL Lars William Wesch håber, at de lempeligere regler vil gøre det lettere for virksomhederne inden for transportbranchen af skaffe nye medarbejdere.

- Det har være meget tungt for virksomhederne af ansætte en voksenlærling. Nu, hvor forløbet bliver mere overskueligt, vil det blive mere tillokkende at ansætte en lærling over 25 år – for eksempel en god chauffør i virksomheden, som man vil gøre faglært, siger han.

Kilde: ATL

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204