23948sdkhjf

Specialfremstillet superkran skal højne standarden på Martec

Det maritime og polytekniske uddannelsescenter Martec i Frederikshavn har investeret i en specialombygget HD-kran, som skal sikre studerende og kursister helt nye muligheder for at dygtiggøre sig inden for offshore-sektoren.

Kranen, en Sennebogen 360, er leveret af UN Mobilkraner og blev officielt indviet den 28. juni.  Det er Martecs tredje stationære kran, men den første til decideret offshore-brug.

- Det specielle ved den nye kran er, at den har skullet opfylde en række meget specifikke krav, fordi vores uddannelser, især inden for offshore, er certificeret af OPITO (international organisation for standardisering af færdigheder og kompetencer i olie- og gasbranchen, red.), fortæller Børge Nielsen, teknisk chef ved Martec.

Ud over bomlængden på godt 32 meter og en egenvægt på 28 ton er også kabinen større end normalt og har plads til to personer – en kursist og en instruktør.

Med investeringen satser Martec på snart at kunne udbyde certificeringskurser til offshore-industrien, hvor der er stor efterspørgsel på skibsassistenter, som kan betjene både landbaserede og offshore kraner.

 - Det har været en både udfordrende og utrolig spændende opgave for os, fordi der har været nogle meget specifikke krav, der skulle opfyldes, siger Jørgen Andersen, der er salgschef hos UN Mobilkraner.

Den nye kran er indkøbt med støtte fra fonden Kattegat Silo og Den Danske Maritime Fond. En støtte, som ifølge Børge Nielsen har muliggjort indkøbet af en kran af denne kaliber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422