23948sdkhjf

Chauffører er bekymrede efter terror

Terrorangrebet i Barcelona optager danske chauffører, fortæller 3F, som får henvendelser fra bekymrede medlemmer

Terrorangrebet i Barcelona, hvor en varebil blev brugt til at meje en større gruppe fodgængere ned, får nu bekymrede danske chauffører til at henvende sig til deres fagforening.

Det skriver Avisen.dk.

Chaufførerne frygter at skulle stå ansigt til ansigt med en terrorist, der vil bruge deres køretøj som uhyggeligt våben.

Dét fortæller John Pedersen, faglig sekretær i 3F Kastrup.

- Medlemmerne ringer og siger: I er nødt til at sætte fokus på det her. Skal man frygte hver eneste dag, man går på arbejde? Når der sker et angreb som nu i Barcelona, er det noget, der optager chaufførerne, siger John Pedersen.

Ny anordning kan forhindre terror
I transportbranchens organisationer arbejder man på løsninger, der kan forhindre terrorangreb herhjemme. Danske Vognmænd ser for eksempel muligheder i en nyudviklet teknisk anordning, som skal forhindre en mulig terrorist i at stjæle en lastbil.

Anordningen er udviklet til at nedbringe bilens fart eller få den til at standse helt, hvis nogen, der ikke er berettiget til at køre bilen, sætter sig bag rattet.

Underdirektør i Danske Vognmænd, Frank Davidsen, oplever, at terrortruslen er samtaleemne i virksomhederne i øjeblikket.

- Det er altid bekymrende, når der sker noget, som det vi nu så i Barcelona, siger han og understreger vigtigheden at hele tiden at bruge sin 'sunde fornuft.'

Kan få fatale følger
I kølvandet på de seneste terrorangreb er det blevet indskærpet over for danske chauffører, at de skal huske at slukke og låse deres køretøj, når de forlader den. Chaufførerne advares om, at det kan få fatale følger at efterlade deres bil ulåst med motoren i gang.

I København har chauffører, der efterlader deres skraldebiler ulåste og med kørende motor, mens de henter spande ud til tømning, fået bøder af politiet.

Kilde: Avisen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063