23948sdkhjf

DTL: Fair konkurrence-udspil slet ikke ambitiøst nok

Regeringens udspil ”Fair og lige konkurrence” er præget af et alt for lavt ambitionsniveau, mener vognmandsorganisationen

Intentionerne er gode nok, men udførelsen strækker ikke til en bestået karakter. Det er vurderingen hos DTL-Danske Vognmænd, oven på regeringens præsentation af udspillet ”Fair og lige konkurrence”. Ambitionsniveauet er ikke højt nok.

- Friholdelsen af statslige selskaber betyder, at den konkurrenceforvridning som sker med for eksempel Postnords aktiviteter, slet ikke adresseres. Afhængig af temperament kan man være skuffet, sur eller hovedrystende. Jeg er nok mest det sidste, for jeg havde jo ikke forventet at udspillet ville tage fat, hvor det gør mest ondt, siger direktør Erik Østergaard.

Og udspillet strækker sig også langt fra nok til at sikre fair konkurrence på affaldsområdet, hvor kommunerne alt for ofte udfører vognmandsaktiviteter, som der allerede eksisterer et privat marked for.

- Vi har blandt vores affaldstransportører en række konkrete udfordringer. Mange kommuner vælger selv at investere i lastbiler og transportere affald i stedet for at udbyde kørslen til de private vognmænd. Kommunernes engagement i for eksempel forbrændingsanlæg vejer tungt og suppleres med egentlig vognmandskørsel i eget regi. Og med affaldsreglerne i hånden kan kommunerne ikke bare drive vognmandsvirksomhed, de beslutter også, hvor de private vognmænd skal bortskaffe det affald, som de har indsamlet, siger Erik Østergaard, og tilføjer:

- Hvis regeringens udspil lægger op til at løse for eksempel disse udfordringer, så er vi da kommet et stykke af vejen, men umiddelbart vurderer vi ikke udspillet til at være vidtgående nok.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078