23948sdkhjf

Der er gode job i transportbranchen

DI står i spidsen for en kampagne, der skal ændre folks opfattelse af job i transportbranchen

Medarbejderne inden for transport er glade for deres job. Alligevel viser en undersøgelse, at kun en lille del af danskerne synes, at det er attraktivt at arbejde i transportbranchen.

Derfor lancerer DI Transport i fællesskab med DI Handel og DI Service en kampagne, der skal gøre op med branchernes dårlige image.

En landsdækkende undersøgelse, som DI har lavet, viser, at kun 24 procent af de danskere, der ikke er ansat i servicebranchen, synes, at job som chauffør, renovationsmedarbejder og flyttemand er gode job. Samtidig viser undersøgelsen, at 78 procent af medarbejdere i transportbranchen er tilfredse med deres job; men de oplever fordomme om, at deres job.

Fordomme om transport-job
- Det er meget ærgerligt, at medarbejdere i branchen oplever fordomme, siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport.

- Vi er afhængige af, at der er mennesker, der er med til at holde samfundet i gang ved at arbejde som chauffør, renovationsmedarbejder eller flyttemand. De job er essentielle for, at vores samfund kan fungere.

Kampagnen Godt Job
Nu skal der gøres noget ved det dårlige image, lyder det fra DI Transport, som i samarbejde med DI Handel og DI Service lancerer kampagnen "Godt Job".

Fælles for de tre brancher er nemlig, at de kæmper med manglende kendskab og fordomme. Det skal kampagnen nu gøre noget ved at udbrede kendskabet til de tre brancher og fremhæve de positive fortællinger fra brancherne.

- Medarbejderne skal have den anerkendelse, de fortjener, og så skal vi nuancere danskernes billede af, hvad et godt job er, slutter Michael Svane.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11