23948sdkhjf

Rumænsk lastbil snød med Adblue - igen

En rumænsk lastbil, som tidligere er taget for manipulation med lastbilens Adblue-anlæg, er endnu engang blevet taget af Tungvognscenter Syd

Politiet standsede torsdag i sidste uge en rumænsk lastbil ved Ustrup rasteplads. Lastbilen er tidligere blevet taget i at have manipuleret med lastbilens Adblue-anlæg. Dengang fik transportvirksomheden en bøde og et påbud om at reparere køretøjet.

Ved den nye standsning kunne politiet konstatere, at Adblue-anlægget også denne gang var manipuleret på den samme måde og med den samme fejl på anlæggets NoX-sensor som sidst.

Desuden var der kun vand i lastbilens Adblue-tank og ikke Adblue-væske, som anlægget sprøjter ind i lastbilernes udstødning for at reducere udslippet af farlige NoX-gasser. Når anlægget sættes ud af drift forurener lastbilen op mod tyve gange mere end tilladt.

Også lastbilens kontrolapparat var manipuleret. Her fandt politiet, at der var uoverensstemmelse mellem lastbilens tachograf og Kitas, og en undersøgelse viste, at der var manipuleret med Kitas. Ved en større undersøgelse af lastbilens ledningsnet, blev der fundet en aktiveringsdel, som påvirker lastbilens kitas-sensor.

Da firmaet ikke ønsker at få Adblue-anlægget, Kitas og kontrolapparatet repareret i Danmark, skal lastbilen bugseres ud af Danmark, og må først anvendes igen, når forholdene er bragt i lovlig stand.

I øjeblikket afventes bødekrav og omkostninger til virksomhed og chauffør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078