23948sdkhjf

Lokale vognmænd vil have en bid af Apple

Apple får en hel liste med lokale leverandører at vælge fra, når datacentret ved Kassø skal bygges

Virksomhederne i Aabenraa vil gerne give en hånd med i opførelsen af Apples nye store datacenter, der skal ligge ved Kassø vest for Aabenraa.

På fire dage har 40 virksomheder i Aabenraa Kommune forpligtet sig til at hjælpe Apple med hammer, sav og en varm seng med mere. Det skriver DR Syd.

Business Aabenraa har siden i fredags opfordret kommunens virksomheder til at skrive sig på en leverandørliste, som Apple kan bruge til nemt at finde leverandører, når de får behov for det.

Direktør i Business Aabernaa, Helle Malene Olsen, siger til DR Syd:

- Vi er rigtig glad for, at der er så mange, der har budt ind, og vi håber, at endnu flere lokale virksomheder vil byde ind.

Det er mange forskellige typer af virksomheder, der gerne vil have Apple som kunder. Blandt de 40 leverandører er eksempelvis vognmænd, en tømmerhandel og hoteller.

Det viser et stærkt engagement, mener Thomas Andresen (V), borgmester i Aabenraa.

- Det er med til at sende et stærkt signal til internationale virksomheder om, at vi vil dem, siger han til DR Syd.

Hotel Kløver Es er en af de virksomheder, der har skrevet sig på leverandørlisten til den første fase af det 6,3 milliarder kroner dyre byggeri.

Her håber leder Günther Jensen at kunne give logi til de mange arbejdere henover vinteren.

- Det vil kunne få stor betydning, hvis vi kan få udlejet værelserne i de kolde måneder. Vi har tomme værelser i januar, februar og marts, fortæller han til DR Syd.

Det nye datacenter vurderes at skabe omkring 300 nye arbejdspladser i anlægsfasen og mellem 50 og 100 medarbejdere i driftsfasen.

Første fase af byggeriet ventes at stå færdigt i 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095