23948sdkhjf

Vandborg skaber arbejdskraft

I disse tider er det svært at få kvalificeret arbejdskraft, siger SKAD-direktør. Gør som Vandborg Karosserifabrik

Den over 100 år gamle Vandborg Karosserifabrik i Lemvig har altid gjort et stort stykke ud af at uddanne unge mennesker i at bygge vare- og lastbiler op.

Der findes i Danmark ikke en egentlig køretøjsopbygger uddannelse, så derfor sker den største del af uddannelsen på virksomhederne, der ofte er specialiseret i konkrete opbygninger. 

Vandborg er desuden en innovativ virksomhed, der på transportmessen i Herning blev nomineret i konkurrencen Årets Opbygning 2017 for deres nytænkning i ladobygning på varebiler.

Virksomheden har p.t. 11 lærlinge, hvoraf den yngste er 17 år og den ældste er 55 år. Desuden har man ansat en ung mand i praktik for at kunne se ham an som eventuel fremtidig lærling. Virksomheden har også udvist stort social ansvar ved at ansætte fem medarbejdere under flex-job ordning og rotation.

Vandborg Karosserifabrik er medlem af SKAD, opbyggerforeningen i Danmark, der har stor fokus på at unge kommer i lære.

- I de kommende år vil det blive endnu sværere at finde kvalificeret arbejdskraft. Derfor bør mange flere virksomheder gøre som Vandborg, så de kan sikre sig kvalificeret arbejdskraft, siger Thomas Krebs, direktør i SKAD.

- Det kan blive meget dyrt for virksomheder, der fravælger at uddanne lærlinge. Derfor handler det om at komme i gang nu. Vi må også stille krav til de tekniske skoler om at skabe opmærksomhed for håndværker- og erhvervsuddannelserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084