23948sdkhjf

Selvkørende vognmand vil ind i regionsrådet

Transportbranchen har fordoblet antallet af kandidater til lokalvalgene 21. november fra en til to.

Vognmand Ole Bang fra Haderslev er ikke den eneste godskørende vognmand, som opstiller til kommune- og regionsvalget på tirsdag den 21. november.

Efter omtalen af Ole Bang i Transportmagasinet forleden har den selvkørende vognmand Poul Christensen fra Svendborg gjort sig synlig som konservativ kandidat til en plads i regionsrådet i Region Syddanmark.

Da der er sideordnet opstilling, mener han trods sin 14. plads på stemmesedlen at have en god mulighed for at blive valgt. Først og fremmest fordi ingen af de tre nuværende konservative regionsmedlemmer genopstiller.

- De personlige stemmer bliver afgørende, og som vognmand med hele Fyn som arbejdsplads har jeg et bredt kendskab til de lokale problemer, mener han.

- Jeg er meget interesseret i samfundsforhold og ved, hvad der rører sig i hele regionen. Hvis man vil ændre på urimelige forhold, er det nødvendigt at blande sig aktivt

- Jeg opstiller for at gøre en forskel. Ikke for at få et politisk ben at gnave på. I samtlige 30 år på arbejdsmarkedet har altid været i stand til at tjene mine egne penge, og det fortsætter jeg med.

Fik skrottet afgift
Poul Christensen har én gang før og med stort held blandet sig aktivt i politik. Oven i købet på Christiansborg-plan.

Da en socialdemokratisk regering for nogle år siden forsøgte sig med den såkaldte brændselsafgift, blev han sur. Det ville ramme ham på hans levevej. Han var og er stadig i vid udstrækning økonomisk afhængig af kørsel med træpiller, briketter og brænde.

- Med en kontakt til DTL lykkedes det med Ove Holm som politisk styrmand at få taget forslaget af den politiske dagsorden.

Vognmand med ambitioner
Poul Christensen er overbevist om, at det er muligt at opnå gevinster med et aktivt politisk arbejde. Han ved godt, at det hovedsageligt er sundhedssektoren, der kommer på dagsorden i regionsrådet.

- Transporterhvervet ligger måske noget længere nede på hitlisten, men regionsrådet kan på længere sigt være et udmærket springbræt for at etablere et fagligt netværk. Som eneste vognmand i den regionale verden kan jeg forhåbentlig også medvirke til at sætte fokus på nogle relevante transportpolitiske og erhvervsmæssige temaer.

Eksempelvis sygedagpenge for selvstændige. Jeg ved godt, at det er et Christiansborg-problem, som nu er sparket til hjørne, men det er før sket, at en region har haft indflydelse på lovgivningen, siger vognmanden fra Svendborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094