23948sdkhjf

Det bliver nytår igen i år

Seks danske chauffører har været i Tyskland og bestået den påkrævede uddannelse i transport af eksplosiver på tysk jord. - så nytårskrudtet kan komme hjem fra frihavnen i Hamburg

Seks chauffører fra ERA-transport og deres underleverandører, Vognmand Lars Jacobsen og Vognmand Alex Andersen, er vendt hjem igen til Danmark efter at have bestået den påkrævede uddannelse i transport af eksplosiver på tysk jord – det såkaldte Befähigungsschein.

Uddannelsen fandt sted hos Dekra Akademie GmbH i Siegen mellem Dortmund og Köln og var arrangeret af Dekra AMU Center Fyn.

- På den her tid af året øges transporten af eksempelvis containere med nytårsfyrværkeri fra frihavnen i Hamburg. For ERA-transports vedkommende drejer det sig om cirka 450 containere, der skal hjem til kunder, men der kommer ikke nytårsraketter på himlen over Danmark, hvis ikke chaufførerne har papir på, at de må transportere eksplosiverne gennem Tyskland, siger Benny Plesner, direktør for Dekra AMU Center Fyn.

Tysk særkrav
Kun i Tyskland er den internationale ADR-konvention om vejtransport af farligt gods suppleret med nationale krav til transport af eksplosiver.

- I år har vi indtil videre sørget for uddannelse af 12 danske chauffører. Udover chauffører, der skal transportere nytårskrudt, er andre typiske deltagere chauffører fra kurerfirmaer, som i løbet af året hyres til af transportere sortkrudt, TNT eller andre eksplosiver ind, gennem eller ud af Tyskland, siger Benny Plesner.

Delstaten bestemmer
Det er arbejdstilsynet i de enkelte tyske delstater, der sætter de præcise rammer for uddannelsen.

I Schlesvig-Holstein tættest på Danmark skal både undervisning og eksamen foregå på tysk.

I Nordrhein-Westfalen, hvor Dekra Akademie GmbH i Siegen ligger, foregår undervisningen på tysk, men det er tilladt at medbringe tolk, og eksamen kan afholdes på dansk.

Uddannelsen i Tyskland varer en dag, hvor kursisterne får viden om sprængstoffer og den tyske lovgivning på området.

Chauffører sendes gennem baggrundstjek
- For eksempel er det ikke tilladt at overdrage eksplosiver til andre, hvis ikke de er bemyndiget til at modtage og opbevare eksplosiverne. For at kunne tage uddannelsen skal kursisterne på forhånd cleares både sundheds- og straffemæssigt af de tyske myndigheder, siger Benny Plesner.

Benny Plesner forventer, at Dekra fremover vil tilbyde omkring fire kurser om året for danske chauffører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062