23948sdkhjf

Ventetid på kørekort kostede chaufførjobbet: Det er helt galt

Fleksjobbet forsvandt på grund af den lange ventetid. I stedet er Ove endt på offentlig forsørgelse

Du skal væbne dig med tålmodighed, hvis politiet skal give særlig godkendelse til dit kørekort.

Hos det administrative kørekortcenter i Holstebro, der dækker alle borgere, der bor vest for Storebælt, er den gennemsnitlige ventetid nu på 113 dage. Man kan risikere at skulle vente i op til seks måneder.

Det skriver DR Syd.

Det administrative kørekortcenter behandler alle kørekortsager, hvor lægeerklæringerne viser, at der er særlige forhold, der skal tages stilling til.

Katastrofal ventetid
For 58-årige Ove Klindt Sørensen fra Jernvedlund har ventetiden været katastrofal.

- Det betyder, at jeg har mistet mit job. Jeg havde fået et job hos en vognmand, men han kunne ikke vente så længe på, at jeg kunne få mit kørekort, fortæller han til DR Syd.

Ove Klindt Sørensen er fleksjobber og havde selv fundet jobbet som lastbilchauffør. Men det var imidlertid nødvendigt, at Ove Klindt Sørensen fik sit lastbil-kørekort opgraderet med et hængerkort, der gør, at han kan køre med vogntog.

Men på grund af en rygskade skal han have politiets godkendelse af sin lægeerklæring. En godkendelse han har til sit lastbilkørekort, men som han også skal have særskilt til hængerkortet.

Efter otte ugers ventetid kunne vognmanden ikke vente længere og måtte ansætte en anden til jobbet i stedet for Ove Klindt Sørensen.

- Jeg synes, det er helt galt, at man skal gå og være på offentlig forsørgelse, når man nu kunne have fået et job. Det er træls, at det ikke kan lade sig gøre på grund af sådan noget her, siger Ove Klindt Sørensen.

DTL: - Det er kritisk
Ventetiden er et stort problem i transportbranchen. Det fortæller underdirektør i transport-organisationen, DTL, Ove Holm, til DR Syd.

- Vi har generelt problemer med at rekruttere chauffører, så vi vil gerne rekruttere fra mere sårbare dele af arbejdsmarkedet. Men det kan være ekstremt tungt, når man skal igennem de her godkendelsesprocedurer, og det er faktisk kritisk, for vi mangler chauffører, siger han.

Dansk Kørelærer-Union bekræfter også, at Ove Klindt Sørensens sag ikke er enestående. Han fortæller, at kørelærerne har kunnet konstatere, at der i løbet af de seneste måneder er sket en markant forlængelse af sagsbehandlingstiden – især i Vestdanmark.

- Vi hører i stigende grad, at det er et problem, at folk ikke kan få et job eller ikke kan beholde deres job på grund af ventetiden. Det er selvfølgelig utilfredsstillende, at en offentlig myndighed ikke har en acceptabel sagsbehandlingstid, siger han til DR Syd.

Politiet vil overflytte ressourcer
Hos Politiet erkender de, at ventetiden, der i gennemsnit lige nu ligger på 113 dage, er for lang. Derfor er de også i gang med at ansætte nye folk til det administrative kørekortcenter i Holstebro, fortæller politidirektør Jens Kaasgaard.

- Vi skal gerne ned omkring 50 dage igen. Det betyder, at vi nu har flyttet nogle ekstra ressourcer over til kørekortområdet. Derudover slår vi nogle ekstra stillinger op, siger han til DR Syd.

Både Dansk Kørerlærer-Union og transportbranchen hilser de nye kræfter på kørekortcentret meget velkomne. Men René Arnt, der er formand for Dansk Kørelærer-Union, undrer sig over, at hjælpen ikke er kommet noget før.

- Man kan undres over, hvorfor man ikke har gjort noget ved det tilbage i september, hvor man allerede var bekendt med problemstillingen. Bedre sent end aldrig, men det er ikke ubetinget tilfredsstillende, siger han.

Flere organisationer i transportbranchen foreslår imidlertid, at politiet får lov at løse politiopgaver, mens det administrative omkring kørekort lægges ind under Færdselsstyrelsen og dermed Transportministeriet. Også Dansk Kørerlærer Union tilslutter sig det foreslag.

Ove Klindt Sørensen er fortsat på offentlig forsørgelse og venter på sin godkendelse til hængerkortet.

Kilde: DR Syd

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079