23948sdkhjf

Lærlinge og virksomheder kan få større glæde af hinanden

Mange virksomheder har efterspurgt muligheden for, at lærlinge kan få både C-kørekort (lastbil) og C/E-kørekort (lastbil med påhængskøretøj) på første skoleperiode i hovedforløbet. Det skyldes, at virksomhederne ikke har sololastbiler, og derfor ikke kan beskæftige lærlinge uden kørekort til påhængskøretøj i praktikperioden mellem 1. og 2. skoleperiode.

ATL har henvendt sig til transportskolerne, og 12 skoler er vendt tilbage med et positivt tilsagn. Enten er det allerede muligt at tage stort kørekort og påhængskørekort i 1. skoleperiode, eller også vil skolen åbne for muligheden, hvis der er nok virksomheder, som efterspørger det.

- Vi vil opfordre virksomhederne til at indgå i tæt dialog med skolerne og de kommende lærlinge om denne nye mulighed, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

På EUC Lillebælt har man i et stykke tid tilbudt eleverne at få begge kørekort på første del af uddannelsen. Uddannelsesleder Henrik Helios synes, at det er en oplagt ide.

- Vores opgave er at hjælpe både virksomhederne og eleverne. Og vi har oplevet, at det er nemmere at finde en praktikplads til eleverne, når vi kan uddanne dem på denne måde, siger han.

Det er formentlig ikke alle lærlinge, der vil kunne klare at tage begge kørekort i samme skoleperiode. De vil få brug for ekstra hjælp, mener både Henrik Helios fra EUC Lillebælt og Lars William Wesch fra ATL.

- Hvis man forsøger, og det ikke lykkes, skal virksomheden være indstillet på at forlænge uddannelsen eller finde andre måder at hjælpe på, siger Lars William Wesch.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093