23948sdkhjf

Før- og eftertests giver gode resultater

Afprøvning af kursisternes viden både før og efter et AMU-kursus giver bedre resultater og større deltagertilfredshed, er konklusionerne fra et pilotprojekt.

Med sidste års trepartsaftale er et af de fastlagte mål at hæve læringsniveauet i AMU-kurserne. Ud over at hæve elevernes basale færdigheder i læsning, skrivning og regning, er det også et mål at sikre, at selve AMU-kurserne har en dokumenteret kvalitet.

Derfor har Transporterhvervets Uddannelser (TUR) hen over efteråret foretaget effekt-målinger på nogle konkrete kurser på forskellige transportskoler. Kursisterne har foretaget en før- og efter-test, så man har kunnet måle effekten af selve kurset.

Desuden har TUR undersøgt, hvordan brugen af før-tests kan hjælpe faglærerne til at målrette og differentiere undervisningen.

- Vores konklusioner fra pilotprojektet er positive, fortæller Michael Andersen fra TUR.

- Vi har fået dokumentation for, at før- og efter-test på flere områder giver god mening. En før-test kan være med til at gøre undervisningen mere målrettet og relevant for deltagerne. Efter-testen kan være med til at give kursisten dokumentation for opnåede kompetencer over for arbejdsgiveren.

Lagt ind i Multitest-systemet
Selve før- og efter-prøverne er udviklet af TUR og er lagt ind i i Multitest, som er et online testsystem, der benyttes til alle prøver på transportområdet.

- I AMU er der stort fokus på at teste kursisterne efter endt uddannelse, så jeg tror, at de nye tests vil være en stor fordel.

- Efter et afsluttet AMU-kursus vil kursisten derfor kunne dokumentere at have opnået et bestemt fagligt niveau. Det har stor betydning for mange arbejdsgivere, slutter Michael Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111