23948sdkhjf

Volvo ønsker færre lastvogne i byernes myldretidstrafik

Eldrevne lastvogne reducerer støj- og emissionsniveauet markant og åbner op for nye måder at håndtere logistikken på

I 2019 starter Volvo Trucks salget af eldrevne lastvogne i Europa, og de første enheder tages i brug sammen med udvalgte referencekunder allerede i år.  Med de eldrevne og støjsvage biler, kan flere transportopgaver kan udføres om natten, og det betyder, at færre lastvogne skal kæmpe om pladsen i myldretiden.

- Ved at bruge eldrevne og mere støjsvage lastvogne til godstransport i byområderne løser vi flere udfordringer på én gang. Uden den forstyrrende støj og udstødningsgasserne er det nu muligt at køre i de mere følsomme bymidter. Transporten kan også finde sted uden for myldretiden, for eksempel sent om aftenen og om natten. Det vil reducere belastningen på vejene i myldretiden i dagtimerne, så både vejnet og køretøjer kan udnyttes mere effektivt end i dag, siger Claes Nilsson, administrerende direktør hos Volvo Trucks.

Sparer tid og penge
Et nyligt projekt, Off Peak City Distribution, der blev gennemført af Stockholms kommune og KTH Royal Institute of Technology, undersøgte effekterne af godstransport om natten i den centrale del af Stockholm. Det viste sig, at eftersom lastvognene undgik myldretidstrafikken, blev transportopgaverne udført på en tredjedel af den normale tid.

Med en gennemtænkt logistik og en mere effektiv udnyttelse af vejene om aftenen og natten er det også muligt at udskifte de mange mindre køretøjer med færre men større køretøjer, og på den måde opnås der færre emissioner og mindre trafik.

En distributionslastvogn har en lastkapacitet, der er ti gange større end en almindelig varebil. Hvis en større del af transportopgaverne kan udføres i de tidsrum, hvor der er færre på vejene, vil det også reducere antallet af ulykker markant.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069