23948sdkhjf

Styrk din transportvirksomhed: Giv forskellig løn til medarbejderne

Hidtil har der været en fast timeløn til alle, som er omfattet af transportoverenskomsterne mellem DI og 3F. Normaltimelønnen er den samme uanset medarbejdernes anciennitet, ansvar eller rolle på arbejdspladsen.

Men med den nye overenskomst er der mulighed for at fordele en lille del af den årlige lønstigning til medarbejdere, der gør en særlig indsats, tager et ansvar eller på anden måde bidrager til at skabe en god arbejdsplads. Ordningen træder i kraft 1. marts 2018.

- Det vil være en ny måde at tænke løn på for de fleste transportvirksomheder. Men det er en chance for at få lønnen til at afspejle virksomhedens mål. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at undersøge, om de kan lave en aftale med medarbejderne om lokalløn, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Det er aftalt i overenskomsten, at virksomheden og tillidsrepræsentanten kan fordele en del af den aftalte lønstigning. I 2018 drejer det sig om 0,50 kr. pr. arbejdstime.

- Det er ikke store beløb til at begynde med. Men det kan alligevel være en god ide at indføre lokalløn. Transportbranchen forandrer sig hurtigt, og der er brug for medarbejdernes viden og ideer.  Derfor er det godt, at man nu har mulighed for at differentiere lønnen en smule, siger Lars William Wesch.

Kilde: ATL

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062