23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Underbetaling af chauffører fører til kriminalitet

Ny skandinavisk undersøgelse dokumenterer, at chauffører, der presses af lave lønninger, ikke bare kæmper med elendige arbejdsforhold. Ringe løn presser dem også til kriminalitet

Der har længe været mistanke om, at chauffører, der bliver underbetalt af deres arbejdsgiver, har en sammenhæng med kriminalitet på transportområdet. For eksempel tyveri af diesel. Nu er det videnskabeligt bevist.

Det skriver Fagbladet 3F.

Det er to forskere fra de svenske universiteter i Lund og Chalmers, der har bevist sammenhængen ved hjælp af statistisk analyse.

- Vores forskning viser, at pressede priser på transportmarkedet ikke kun fører til en masse miljøudledninger og elendige forhold for chaufførerne. Nu kan vi også bevise sammenhængen mellem dårlige forhold for chauffører og tyveri af diesel og anden kriminalitet, siger lektor Henrik Sternberg, forsker ved Lunds Universitet.

Deres netop offentliggjorte undersøgelse "Using crowdsourced data to analyze transport crime" viser bestemte mønstre.

- Vi kan se, at antallet af lastbiler fra lavtlønslande er statistisk relateret til antallet af dieseltyverier og tyverier fra lastbiler og trailere i svenske kommuner. Og at forholdet er statistisk stærkere end det tilsvarende forhold for køretøjer fra højtlønslande, siger Henrik Sternberg.

Han konkluderer, at der er behov for anstændige lønninger til chaufførerne, der også skal have mulighed for komme regelmæssigt hjem til deres familier.

- De betaler den høje pris for den billige transport, siger han.

Undersøgelsen kan læses i sin fulde ordlyd her

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141