23948sdkhjf

Transportvirksomheder frygter hackerne

Tre ud af fire transport- og logistikvirksomheder regner med at blive ramt af cyberangreb

Digitaliseringen ruller stadig derudaf for fuld fart, og transport- og logistikvirksomheder digitaliserer også på livet løs. IoT har åbnet for mange nye muligheder, og bølgen har bestemt også ramt den industrien, hvor virksomhederne har sat Smart Transportation og Industry 4.0 øverst på dagsordenen.

Flere systemer kommer online og IoT gør roligt men sikkert sin indmarch. Det betyder konkurrencemæssige fordele og nye indsigter, men kan også skabe nye sårbarheder og åbne døren for hackere. Virksomhederne er i den grad ved at vågne op til de sikkerhedsmæssige risici ved den øgede, men nødvendige digitalisering.

Transport- og logistikvirksomheder er afhængige af ICS-systemer (Industrial Control Systems) til at styre deres levering, og alle har efterhånden bygget både informationsteknologi og intelligens ind i tidligere tiders hermetisk lukkede systemer.

Virus er farligere end hackere
I en undersøgelse fra Kaspersky Lab
, udført på 40 danske transport- og logistikvirksomheder, viser det sig, at 76 pct. af de adspurgte virksomheder regner med at blive ramt af et cyberangreb, der går igennem deres ICS-system. Og 60 pct. vurderer, at IoT kommer til at øge trusselsbilledet.

Mange er bange for, at cyberkriminelle vælger at gå efter deres specifikke virksomhed i målrettede angreb, men realiteten er, at i løbet af de seneste 12 måneder har 60 pct. af transport- og logistikvirksomheder oplevet malware- og virusangreb gennem deres ICS-system og 25 pct. har oplevet angreb via deres supply chain (partneres og leverandørers systemer).

Målrettede angreb stod kun for 19 pct. af angrebene.

- Det viser, at virksomheder, hvis drift bygger på ICS-systemer, snarere vil blive ramt af malware-angreb end et specifikt angreb rettet mod dem, siger Kaspersky Labs nordiske direktør, Leif Jensen.

Alle skal kende deres rolle
Fremadrettet vil cloud-løsninger og IoT lægge et voldsomt pres på cybersikkerheden

- Transport- og logistikvirksomheder er i fuld gang med at omfavne de digitale værktøjer, som cloud og IoT, som kan skabe en langt mere effektiv drift, men som samtidigt udfordrer systemernes sikkerhed. Heldigvis er der efterhånden mange sikkerhedsløsninger, der specifikt kan tage hånd om ICS-systemerne, men det er også et spørgsmål om at sikre, at alle typer af medarbejdere kender deres ansvar og ved, hvordan de skal forholde sig, siger Leif Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094