23948sdkhjf

Transportminister fortsætter

Det kan godt være, at den svenske regeringsdannelse har været en meget lang og smertefuld proces, men på transport- og infrastrukturområdet sker der ikke de store omvæltninger. Socialdemokraten Tomas Eneroth bevarer sin ministerpost med infrastruktur som ansvarsområde.

Som noget nyt får sit helt eget departement. Infrastruktur flytter nemlig ud af Næringsministeriet til et nyt og udvidet infrastrukturdepartement, som også kommer til at huse en energi- og digitaliseringsminister.

Tomas Eneroth har været infrastrukturminister siden 2017, da han afløste Anna Johansson. Hun måtte gå af på grund af en IT-skandale i Transportstyrelsen.

Et af de vigtige programpunkter for Eneroth bliver at arbejde for at gøre Sverige til verdens første fossilfri velfærdsnation. Salget af benzin- og dieseldrevne biler skal forbydes fra 2030.

Infrastrukturdepartementet hed i gamle dage Kommunikationsdepartementet, men det blev nedlagt i 1998. Siden da er spørgsmål om infrastruktur blevet håndteret i Næringsdepartementet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078