23948sdkhjf

Stort lækkerheds-område i Padborg

Hvorfor kommer man til en transportmesse? Er det for at se lastbiler og trailere? Er det for at få en snak med andre mennesker med samme interesse? Er det for at opleve noget nyt og anderledes?

Sådanne tanker går gennem Nina og Henrik Loffs hoved. De har i over 30 år beskæftiget sig med, hvad der får folk til at følge sig godt tilpas i selskab med andre mennesker.

- Det handler om at skabe rum, hvor man trives, inspireres og får lyst til at snakke med andre, fortæller Henrik Loff.

- Det handler om at bruge lidt tid på at finde ud af, hvad der får mennesker til at interessere sig for noget. Man skal vække folks nysgerrighed.

- Enhver kan stille tre lastbiler og seks trailere op på en plads; men hvis ikke man får skabt et rum, der føles godt, bliver folk ikke. Deres interesse forsvinder som dug for solen. Der går bare et splitsekund, så står de med deres mobiltelefon - og så er de væk, forklarer Henrik Loff, som sammen med sin kone Nina har en gård med restaurant og butik i landsbyen Krusmølle syd for Aabenraa.

På Transportmessen i Padborg for to år siden stod de for at det særlige "lounge- og lækkerhedsområde" som han siger. Det var så stor en succes, at de er inviteret med igen i år.

- Vi går området mere intimt end sidste år. Vi skal tættere på hinanden, forklarer han. Det handler om at skabe rum, hvor mennesker trives.

Særlige rum

- For nogle år siden fik Nina en trailer i fødselsdagsgave. Her har hun indrettet et helt særligt rum til sig selv med en masse kokkebøger, som er signeret af alle mulige spændende mennesker.

- Når hun går op i denne trailer, træder hun ind i en anden verden. Hun tænder op for brændeovnen og sætter sig, lade roen sænke sig - og så vokser inspirationen frem til en masse nye opskrifter. Det er et helt særligt rum for hende.

- Det er sådanne rum, vi skaber for folk, når vi bliver hyret til forskellige arrangementer og events. Det er også sådanne rum, vi sætter op på Padborg Transportmesse.

- Vi vil skabe rum, som man får lyst til at opholde sig i. Vi vil skabe rum, som man bliver inspireret i. Vi vil skabe rum, som får folk til at fortælle historier og snakke med hinanden. Vi vil skabe et spændende rum for de besøgende på Padborg Transportmesse.

Det er over 30 år siden, at Nina og Henrik Loff overtog gården i Krusmølle.

- Der var nogle bygninger, og så var der 10.000 baller halm på loftet. Andet var der ikke, fortæller Henrik.

- Jeg vidste, jeg ikke skulle være bondemand. Jeg er opvokset med bondegårdsferie, så jeg kender til køer og grise; men jeg vidste, at jeg ikke skulle have det.

- Det handlede om, at Nina og jeg skulle finde ud af, hvad vi var gode til. Det arbejder vi stadig med, for vores kompetencer udvikler sig ændrer sig hele tiden. .

Bus og køkkenvogn

Et af Krusmølle-parrets koncepter er projektet "meals on wheels."

- Vi kører ud med vores bus og køkkenvogn og parkerer, hvor kunderne vil have det. Vi kan holde på havnen, i skoven eller et helt andet sted, hvor man nu har lyst til at sidde og kigge ud.

- Det koncept bruger vi også ved messen i Padborg. Vi vil skabe en "by i byen", hvor man kan gå rundt i en "feel good" stemning. Vi indretter området med små markiser og telte omkring en række små køretøjer. Vi tager vores feltbageri med, hvor vi kan bage 800 brød i timen.

- Under messen kan de besøgende købe forskelligt at spise og drikke. Vi har vores specielle sønderjyske pølseret med. Den er lavet af vores egne, hjemmelavede pølser. Man kan købe kaffe og kage. Vi har hjemmelavet is. Der bliver også forskellige drikke.

- Og så sørge vi for, at udstillerne får en god start på dagen. Vi serverer en dejlig morgenmad til dem, før messen åbner. Så kan de klare alle dagens strabadser, siger Henrik Løf.

Til Padborg-messen i 2017 ombyggede Henrik Løf og hans folk en gammel øl-trailer fra Carlsberg. Den blev beklædt kasser og indrettet med små rum i to etager. Her kan man sidde og kigge ud over vores lounge-område med den egentlige transportmesse udenom med standene, lastbilerne, trailerne og alt det andet transportmateriel.

Få lyst til at blive

På gården i Krusmølle har Nina og Henrik deres privatbolig. Her har de deres kontor. Her opbevarer de deres grej, kasser, borde, markiser, mv. Her har de deres restaurant, der hedder Fru Loffs Café. Her har de deres livstilsbutik og holder deres populære julemarked. Her foregår events, foredrag og de årlige koncerter med livemusik og lækre delikatesser.

- Vi sætter tingene op og dekorerer dem, så folk har lyst til at være her. Måske er det en gammel trækasse eller to paller lagt oven på hinanden - men uanset hvad, så virker det.

Ingen stole

For Henrik er det vigtigt at indrette rum uden stole.

- Folk skal snakke og komme hinanden ved, siger han. Når der er en stol, så sætter folk sig - og så bliver de siddende. Det er vi opdraget til. Man føler ikke, man kan være bekendt at flytte sig af hensyn til sin partner eller nabo. Man kan ikke bare rejse sig og gå hen og fortælle en historie et andet sted.

- Derfor har vi aldrig stole med. Vi vil gerne undgå at bringe folk i det dilemma.

- De skal hænge ud. De skal stå op eller sidder på en løs kasse. Det skaber dynamik - og så bliver man ved med at snakke og bevæge sig.

Mennesker skal mødes

- Vi skal sælge transportmessen som en oplevelse. De besøgende skal rundt på hele pladsen og snakke med hinanden. Det er snakken, der gør, at man bliver hængene og måske går en runde til.

- Mennesker skal mødes. Der skal skabes en dialog. Og det kan lykkes, hvis vi får skabt nogle rum, de har lyst til at være i. Vi skal pirre deres nysgerrighed. De skal have lyst til at se, hvad det er for noget. Vi skal tage dem med på en lille rejse, slutter Henrik Loff.

Artiklen er en del af temaet Padborg Transportmesse 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125