23948sdkhjf

Norsk vinder af chauffør-konkurence

Flot dansk indsats af unge Alexander Staun.

 30 af Europas bedste chauffører dystede i weekende i verdens største chaufførkonkurrence i Södertälje. Fra

Danmarks deltager var feltets yngste, den 23-årige Alexander Staun, der vandt det danske Scania-mesterskab den 4. maj i Ishøj. Med på turen var også Lars Søndergaard, den regerende europamester, og Brian Poulsen, der vandt i 2012. De blev henholdsvis nummer 2 og 3 i den danske finale. Så det var et stærkt team, der indtog Södertälje torsdag aften sammen med Scania Danmark.

Desværre måtte Alexander se sig slået i semi-finalerunderne i en Super Y udfordring – og til sidst var det den 34-årige nordmand, Andreas Nordsjø, der kunne hæve pokalen og modtage de gyldne nøgler til en ny Scania Lastbil efter eget ønske med hjem.

De 30 deltagere startede i kvalifikationsrunden med at dyste i:

brændstoføkonomi * defensive driving * check før kørsel * lastsikring * førstehjælp * Bird view præcisionskørsel * Knock the King * XT off road kørsel.

Sidstnævnte disciplin blev vundet af Alexander Staun, som gennemførte kørslen på de udfordrende veje som en af de ganske få og på overlegen tid.

Finalerunderne

Af de 30 gik de 18 videre til finalerunderne, og herfra var det ”vind eller forvind”. Første øvelse var ”Twisted Water Challange” i en ”head to head” opstilling.

Spændingen var intens i Danmarks gruppe, da Alexander lå meget tæt med deltageren fra Slovakiet, der begge endte med præcis 885 liter vand tilbage i beholderen bag på bilen - men med en tid der var 12 sekunder hurtigere, vandt Alexander det meget intense heat.

Super Y øvelsen

Så var der ni deltagere tilbage, og en Super Y øvelse skulle nu kvalificere de tre finaledeltagere. Endnu engang viste Alexander ekstrem sikkerhed i sin kørsel og på trods af en enkelt gang at skulle ud og rette på en bum, nåede han klart først til det afsluttende punkt, hvor forhjulet skulle placeres i en ramme.

Desværre blev han her indhentet og overhalet – og det betød enden på rejsen i Scania Driver Competitions for Alexander Staun.

Entusiasme og professionalisme

- At møde så mange dygtige chauffører fyldt med entusiasme og professionalisme er en sand fornøjelse, sagde Scania Danmarks marketing- og kommunikationschef Jannie Christiansen, der fulgte konkurrencen tæt fra starten af.

- Der er virkelig mange gode historier i vores branche og ikke mindst meget stor opbakning fra både familier og vognmænd, fortsætter hun.

- Et godt eksempel er at ejerne af Niels Hansens Transport - Lars Hansen og Brian Kjærsgaard - hvor Alexandre Staun arbejder til hverdag, også var rejst til Södertälje med nogle af Alexanders kollegaer for at bakke op.

- Det er sådanne og mange andre gode historier, der gør en konkurrence som denne meget inspirerende”.

 

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095