23948sdkhjf

Scanias V8'er fylder 50: Sender jubilæumsmodel på vejene

For et halvt århundrede år siden løftede Scania sløret for den første Scania V8-motor, og det fejrer Scania Danmark med noget helt specielt – nemlig 50 unikke Scania V8 Limited Edition biler til det danske marked.

Bilerne er udstyret med en standard Scanias V8 50 år pakke, der består af V8 stribesæt i guld, velkomstbelysning, navkapsler og stænklapper.

Men derudover vil alle biler have et nummereret Limited Edition skilt, der angiver bilens unikke nummer, et dansk, specialproduceret V8-logo med vandmærker af tidligere udgaver af V8 lastbiler, guldlister i kabinen og sidst men ikke mindst, så vil rat, sæder, dørbeklædning og gulvmåtte have guld syninger og V8 50 års logo. Alle trækkerne har en V8 galge.

50 Scania V8 limited edition
Den første Limited Edition bil står klar og vil blive udstillet for første gang til Store Legedag på Bornholm den 9.-10. august. Limited Edition #1 er en Scania V8 S-model trækker opbygget hos Scanias kompetente opbyggerteam i Vojens.

Den 3-akslede trækker består af S-seriens store sovekabineførerhus lakeret i mørkeblå metallak med sort frontgrill og er blandt andet opbygget med et nyopfundet aluminiumsystem i 5/7 mm dørkplade, sideværn, skab med mekanisk opluk i højre side, specialdesignet V8 galge, lygtebum med originale Scania lygter under tagspoileren, ekstra LED lys og afdækning under bagenden.

Indvendigt er bilen er udstyret med fuld V8-læderpakke, Premium førersæde med ventilation, drejbar hvilestol, stort infotainmentsystem med 7” skærm, kaffemaskine, køleskab, tabletholder og stort klimaanlæg. Bilen har også alt i Scania sikkerhedsudstyr.

Limited edition #2 og #3 er begge 3-akslede V8 S-modeller, hvoraf den ene vil være lakeret i sort metallak og den anden i guld metallak.

Limited edition i kundetilpassede løsninger
Alle kunder er forskellige. Derfor vil der for de resterede 47 biler gælde, at interesserede købere selv vil få mulighed for at skræddersy deres helt egen V8 Limited Edition. Altså vil alle 50 udgaver af denne Limited Edition serie være unikke.

50 år er en evighed inden for motorudvikling, og ikke overraskende deler den nutidige Scania V8'er kun det grundlæggende design og det modulære koncept med første generation.

- Motoren er selvfølgelig blevet videreudviklet og fornyet flere gange gennem årene, men det grundlæggende koncept er det samme som for 50 år siden – otte cylindre arrangeret i en V-form og en effektivitet, der ikke er set andre steder. Den typiske V8-lyd er selvfølgelig også stadig intakt, fortæller Kasper Rasmussen.

Det nyeste V8-program blev introduceret i 2017. Det nye program, der er tilgængeligt med 520, 580 og 650 hk og 730 hk, blev med det samme anerkendt for sin imponerende brændstofpræstation, der giver brændstofbesparelser på 7-10 procent for kunder, der har biler med høj kombineret lastbil og trailervægt og/eller har brug for højere gennemsnitshastigheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095