23948sdkhjf

Jungheinrich justerer ned

- Vi kan ikke komme uden om den markante økonomiske afmatning og betydelige nedtur på markedet for gaffeltrucks, lyder det fra den tyske truck-producent

Efter en god start på det indeværende regnskabsår har Jungheinrich for nylig registreret et kraftigt fald i sine kunders investeringsaktiviteter.

Det skyldes det dystre makroøkonomiske miljø og den relaterede aktuelle udvikling, der er på markedet for materialehåndteringsudstyr.

Det globale marked er krympet med 5 procent frem til slutningen af juni på kumulativ basis. I Europa, som er Jungheinrichs kernemarked, faldt markedet med 7 procent.

Når man tager juni alene, faldt det europæiske marked endda med 16 procent.

Under disse omstændigheder, og i mangel af positive økonomiske og markedssignaler, forventer bestyrelsen i Jungheinrich, at denne tendens vil fortsætte resten af året. Det vil resultere i lavere produktionstal i andet halvår 2019 med deraf faldende omsætning.

For hele 2019 forventer koncernen indgående ordrer på mellem 3,80 og 4,05 milliarder euro. Tidligere på året lød prognosen på mellem 4,05 og 4,20 milliarder euro.

Koncernomsætningen forventes at forblive inden for det tidligere forventede interval på 3,85-4,05 milliarder euro.

I henhold til det nye skøn forventes et EBIT-resultat på 240-260 millioner euro mod tidligere forventet 275-295 millioner euro.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094