23948sdkhjf

Verden rundt med slamsugere

Mekanikerne er nøglemedarbejdere hos J. Hvidtved Larsen. En af dem - Sten Qvist Thomsen - kan nu fejre 25 års jubilæum.

Historien om Hvidtved Larsen starter for mere end 100 år siden, nemlig i 1915 i Silkeborgs bymidte, hvor Jakob Hvidtved Larsen åbnede egen smede- og maskinfabrik. I dag fokuserer Hvidtved Larsen udelukkende på produktion af slamsugere, og sidste år nåede virksomheden en rekordhøj omsætning på 530 millioner kroner.

En nøgleressource hos Hvidtved Larsen har altid været dygtige og alsidige medarbejdere, og søndag den 1. september kan én af dem - Sten Qvist Thomsen - fejre 25-års jubilæum. Sten er 61 år og blev i 1994 ansat som mekaniker af Søren Hvidtved Larsen, barnebarn af Jakob Hvidtved Larsen.

Trods uddannelsen som automekaniker har Sten gennem sin karriere hos Hvidtved Larsen prøvet stort set alt fra smede- til servicearbejde.

- Jeg har været ansat i stort set alle afdelinger af virksomheden, fortæller Sten Qvist Thomsen.

- I mine 25 år har jeg ikke alene fået et unikt indblik i virksomheden, men jeg er også kommet rundt i verden. Jeg har været med til at montere danskproducerede slamsugeranlæg i Australien, Færøerne, Rusland, Skotland, USA og Ukraine.

- Det er en stor ære at have fået mulighed for det, især fordi det har udfordret og udviklet mine faglige og personlige kompetencer. Sådan noget bliver man aldrig træt af.

Åbnet afdeling i Karlslunde
Sten Qvist Thomsen var senest i USA i begyndelsen af 2019. I dag har Hvidtved Larsen tre afdelinger i Danmark: Silkeborg, Greve og Nr. Aaby. Sten startede blandt andet Karlslunde-afdelingen op i 1987. Den er i dag placeret i Greve.

Sten er i dag tilbage på matriklen i Silkeborg, hvor han har sin daglige gang. Produkterne har ændret sig meget siden den første slamsuger i 1956. I dag slamsugere koblet op på elektriske systemer, fordi det betyder bedre kvalitet, miljøvenlighed, men også effektiviseret operatørtid og bedre arbejdsforhold.

Final inspection
Den nye generation af slamsugere kræver en grundig slutkontrol også kaldet "final inspection". Netop den kontrol er Sten i dag medansvarlig for.

- Jeg er glad for at være med til netop den opgave, fordi det er én af de sidste og vigtigste processer, der skal sikre kvaliteten, inden anlægget afleveres til en forventningsfuld kunde, siger Sten, som bor i Hampen, 30 km syd for Silkeborg med sin kone Gitte. Sammen har de to voksne børn, en pige og en dreng, hvor sønnen Mikkel har trådt i sin fars fodspor og arbejder som mekaniker hos Hvidtved Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407