23948sdkhjf

Bygger kæmpe energifabrik

Midt i september blev det første spadestik taget til verdens største methanol-brændselscellefabrik.

Fabrikken på 5.285 kvadratmeter skal ligge ved Aalborg Havn og have en årlig produktionskapacitet på 750 MW. Det svarer til energi til 50.000 brændselscelleenheder.

- Vores vision er at være den førende leverandør af methanol-brændselsceller, så man på et tidspunkt kan sende forbrændingsmotoren på pension, siger Blue World Technologies tre grundlæggere Mads Bang, Anders Korsgaard og Mads Friis Jensen. De er alle eksperter fra brændselscelleindustrien med mange års erfaring.

- Da vi startede Blue World Technologies, var det med et mål om at gøre en forskel i verden. Vi ønskede at tage brændselscelleteknologien - som vi har arbejdet med i de sidste to årtier - fra udviklingsstadiet til stor kommerciel produktion.

Virksomheden har tidligere i år gennemført den første investeringsrunde. En stor del af kapitalen kommer fra kinesiske interessenter som for eksempel bilfabrikanten Aiways.

- Kina er det største marked for elektriske køretøjer i verden, så vi har fra starten haft et stærkt fokus på det kinesiske marked, siger CEO Anders Korsgaard.

- Det er en fordel at komme fra Aalborg. I Kina er Aalborg anerkendt som en by med innovation og grønne teknologier, og vi er taknemmelige for den støtte, vi har fået fra Aalborg Kommune til at skabe relationer til nogle af de førende brancheaktører i Kina.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084