23948sdkhjf

Havnechef idømt seks måneders betinget fængsel

Anklageren kræver otte måneders fængsel af den tidligere havnechef for Holstebro-Struer Havn for bedrageri og mandatsvig. Forsvareren vil have mindre bødestraf.

Den tidligere havnechef Søren Adsersen er idømt seks måneders betinget fængsel samt 120 timers samfundstjeneste. Det blev meldt ud fredag klokken ni hos Retten i Holstebro.

Han vil være under tilsyn af Kriminalforsorgen og må ikke begå noget strafbart i et år fra endelig dom, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Retten fandt det bevist, at tiltalte havde begået mandatsvig i forbindelse med 10 indkøb af genstande af privat karakter, herunder elektronik, brusearmatur, toiletsæde, plæneklipper, sengesæt, køkkenudstyr, cykelholder, gasgrill og byggematerialer.

Søren Adsersen skal også betale sagsomkostninger samt erstatning til Struer Kommune på 6257 kroner og til Holstebro-Struer Havn på 3254,75 kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Retten i Holstebro, at den tidligere havnechef og overfartsleder er dømt for mandatsvig for knap 91.000 kroner og dokumentfalsk.

Heri står også, at:

"Retten fandt det bevist, at tiltalte havde begået mandatsvig i forbindelse med 10 indkøb af genstande af privat karakter, herunder elektronik, brusearmatur, toiletsæde, plæneklipper, sengesæt, køkkenudstyr, cykelholder, gasgrill og byggematerialer."

Og videre:

"Retten lagde vægt på, at de indkøbte genstande var indkøbt af den 55-årige (tidligere havnechef, red.) for færgeoverfartens og havnens regning, men at han brugte genstandene i privat regi. Indkøbene løb op i 38.911,95 kr."

Fiktive fakturaer

Herudover har Retten i Holstebro ifølge meddelelsen også fundet Søren Adsersen skyldig i at lade færgeoverfarten betale tre fiktive fakturaer, som retten kalder det, på i alt 50.044 kroner.

Disse er udstedt via Staunstrup Totalbyg, som indehaves af Søren Adsersens ekskones søn.

"Retten fandt, at fakturaerne ikke vedrørte isolerings- og stålpladearbejde foretaget på færgen, men betalingen i stedet dækkede over indkøb af byggematerialer, der var brugt ved renovering af hans hjem", står der i pressemeddelelsen og videre:.

"Tiltalte var endvidere skyldig i dokumentfalsk ved at have forfalsket en tilsynsrapport fra Søfartsstyrelsen."

Det beskrives derefter, at retten fandt det uafklaret, om Søren Adsersen selv havde udfærdiget fakturaerne i eks-hustruens søns virksomhed, men at retten fandt det bevist, at han uberettiget havde godkendt betalingen af dem.

Betroet stilling

Retten fandt samlet set den tidligere havnechef skyldig i hovedparten af forholdene bortset fra seks indkøb til i alt godt 20.000 kroner, hvor det ikke var bevist, at indkøbene primært havde et privat formål.

Ved straffastsættelsen lagde Retten i Holstebro vægt på den opnåede berigelse, samt at Søren Adsersen indtog en særlig betroet stilling i færgeoverfartselskabet og havnen, hvor han havde en vid adgang til at foretage indkøb/økonomiske dispositioner, som det hedder.

Og at han havde foretaget de uberettigede indkøb/dispositioner gennem en længere periode.

Retten lagde endvidere vægt på, at han havde brugt den forfalskede tilsynsrapport fra Søfartsstyrelsen i forbindelse med en skibsteknisk undersøgelse af færgen.

Søren Adsersen har nu 14 dage til at tage stilling til, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127