23948sdkhjf

DSV er klar til enorm vaccineopgave

En gigantisk fragtopgave venter i USA, når corona-vaccinen skal transporteres ud til de amerikanske patienter. Det fortæller DSV’s amerikanske chef for Air & Sea Niels Larsen til Børsen.

Den danske transportgigant vil, som de amerikanske kolleger Fedex og UPS være klar med en plan, når Pfizer sender 25 mio. vaccinedoser ud til amerikanerne i løbet af december. Forhåbningen er, at også medicinalproducenten Modernas corona-vaccine kan få nødgodkendelse denne uge.

Den kommende præsident Joe Biden har lovet at distribuere 100 mio. vaccinedoser til amerikanerne i løbet af sine første 100 dage i det ovale værelse.

De forskellige vacciner skal fragtes ved forskellige temperaturer, og flyves og køres rundt til hver en afkrog af USA. Niels Larsen fra DSV forventer et stort tryk fra vaccinetransport i det nye år.

DSV har gearet sin organisation til arbejdet, så transportkoncernen kan indgå i ét eller flere led i processen med at transportere vaccinerne ud.

- Når vi får det ud af lufthavnen og havnene, så har vi et distributionssystem, som er klar, siger DSV-direktøren.

En stor udfordring kan dog blive den amerikanske infrastruktur, som har haltet bagefter i mange år, herunder forældede lufthavne, der i forvejen ligger vandret for at følge med den stigende webhandel.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141