23948sdkhjf

Bulgarsk chauffør kørte 19 timer på et døgn: Står til bøde på 200.000

En bulgarsk lastbilchauffør har kørt i mere end 19 timer på et døgn. Det opdagede Midt- og Vestsjællands Politi, da de onsdag stoppede en lastbil ved afkørslen fra motorvejen i Greve syd for København.

Betjentene afslørede også andre overtrædelser. Derfor står chaufføren og hans vognmand nu til en bøde på samlet over 200.000 kroner ifølge politiets døgnrapport. Det skriver Fagbladet 3F.

Lastbilen er tilbageholdt som sikkerhed for, at bøden bliver betalt. Politiet vil også kræve, at chaufføren fradømmes retten til at køre i Danmark i seks måneder.

Det var den særlige afdeling Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi, der stoppede den bulgarske lastbil. Den 52-årige chauffør havde straks problemer med at fremvise, hvad betjentene bad om.

En gennemgang af den såkaldte takograf til at registrere køre-hviletider viste alvorlige overtrædelser. Der var kørt 11 gange inden for de sidste 28 dage, uden at den var slået til.

Den ene af de ture var på mere end 670 km, viser beregninger. Her var hviletiden gevaldig overskredet. Den havde kun været på 3 timer, hvor den skulle have været mindst 9 timer, fortæller politiet.

Dermed havde chaufføren kørt i 19 timer. Grænsen er ifølge politiet 10 timer. Midt- og Vestsjællands Politi kan ikke oplyse, hvor hurtigt chaufføren stilles for en dommer. Han er ikke anholdt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094