23948sdkhjf

SAWO får stærk partner i Grønland

Saffiorfik skal forhandle SAWO's produkter SAWO's produkter i Grønland

Den danske opbyggervirksomhed SAWO har pr. 1. marts 2022 indledt et tæt samarbejde med det grønlandske selskab Saffiorfik A/S, der blandt andet driver Grønlands største lastvognsværksted.

Med aftalen kommer Saffiorfik til at sælge og servicere stort set hele SAWO’s produktprogram. Det omfatter de kendte mærker som Hiab stykgodskraner, Multilift kroghejs, skov- og skrotkraner fra Loglift/Jonsered, medbringertrucks fra Moffett, tippelad, påhængsvogne og kærrer fra Nopa samt Vandborg ladopbygninger og SAWO wirehejs.

- Aftalen med Saffiorfik er af stor betydning for os, siger SAWOs bestyrelsesformand, Ivan Chrost.

- Vi har fået en samarbejdspartner, der kan løfte vores niveau, så vi kan konkurrere på internationalt niveau med både  nuværende og kommende konkurrenter i Grønland.

Grønlands største reservedelslager
Saffiorfik har en målsætning om at blive Grønlands største reservedelslager inden udgangen af 2022. Målet er at forsyne hele Grønland med reservedele. Virksomheden forventer at komme til at beskæftige 30 medarbejdere.

- Vi har de bedste forudsætninger for at tiltrække kompetente medarbejdere, siger direktør Dennis Daa Jensen.

- Medarbejderne er et vigtigt omdrejningspunkt for os. Vi ønsker at skabe et højt fagligt niveau, som kan bidrage til alles udvikling og betyde, at kunderne får den bedst mulige service og hurtigt kan komme tilbage på vejen igen efter et nedbrud.

Særligt ejernes egen erfaring fra vognmandsforretningen Nuuk Transport spiller her en afgørende rolle, fordi de selv kender til omkostningerne ved nedbrud og derfor ved, hvor vigtigt det er for kunderne hurtigt at være tilbage i drift. Derfor er der heller ingen betænkeligheder ved at skulle sende medarbejderne på efteruddannelse.

Rødder i Nuuk Transport
Saffiorfik blev etableret i april 2021 af Edward Niclasen og Niclas Niclasen, der er ejere af vognmandsfirmaet Nuuk Transport A/S, samt Dennis Daa Jensen, der er direktør i Saffiorfik, men som tidligere har været ansat som teknisk chef i Nuuk Transport.

Saffiorfik har overtaget driften af Nuuk Transports stort værksted på havnen i Nuuk. Værkstedet er på 1.700 kvadratmeter, inklusivt lager, og fremstår i dag som Grønlands mest moderne lastvognsværksted udstyret med blandt andet to store smøregrave og to traverskraner. Hertil kommer Grønlands første bremserullefelt til tunge køretøjer og helt nyt udstyr til sporing af hjul.

Der er desuden etableret et større smedeværksted, en malekabine og en sandblæsekabine. Yderligere to traverskraner og fire talje kraner er på vej.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078