23948sdkhjf

Transportaftale giver millioner til Ringkøbing-Skjern

Transportministeriet har netop offentliggjort en ny transportaftale, der sender millioner til Ringkøbing-Skjern Kommune. En del af aftalen er en "Havnepakke 2", der skal bidrage til vækst og grøn transport i yderområder.
Her har Ringkøbing-Skjern Kommune fået 30 millioner kroner til at finansiere en ny ydermole på Hvide Sande Havn, ligesom midlerne skal medfinansiere anlægget af en ny søndre mole. Samtidig har kommunen fået lov til at bruge 10 millioner kroner, der tidligere var øremærket til vejprojekter, på at færdiggøre søndre ydermole.

- Vi er rigtig godt tilfredse med aftalen, der betyder, at det samlede projekt Søvejen mod Vest, er kommet nærmere. Det betyder, at hvis vi kommer i en situation, hvor vi skal etablere Søvejen mod Vest i etaper, hvilket jeg ikke tror, så har vi ressourcer nok til at færdiggøre moleprojektet og dermed forbedre besejlingsforholdene i Hvide Sande, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Søvejen mod Vest

Borgmesterens tilfredshed med aftalen deles af projektleder for Søvejen mod Vest, Steen Davidsen.

- Transportaftalen er et afgørende skridt for den del af projektet, der har sigte på at forbedre besejlingsforholdene i Hvide Sande. Samtidig er det et væsentligt skridt i forhold til selve søvejs-projektet. Aftalen kan danne grundlag for at ansøge om yderligere midler fra EU, fortæller han.

Ny vej til Herning

Ud over de 30 millioner til projektet i Hvide Sande Havn, så er der i aftalen også afsat fire millioner kroner til en forundersøgelse af en 2+1 vej mellem Ringkøbing og Herning.

- Det tager jeg som et udtryk for, at aftaleparterne har indset, hvor nødvendigt det er at udbygge den nuværende rute 15 mellem Ringkøbing og Herning, og generelt at forbedre infrastrukturen herovre. Det er noget vi har argumenteret for gennem flere år, og derfor er jeg rigtig godt tilfreds med den del af aftalen også, siger Iver Enevoldsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094