23948sdkhjf

Fokus på færgefart

Vinterens store begivenhed inden for den maritime sektor er konferencen i Køge med fokus på færger og skibsfart.
Så er der inviteret til konference om skibsfartens rolle som en del af infrastrukturen i Nordeuropa. Det er en konference, som er arrangeret af Europas Maritime Udviklingscenter, Maskinmestrenes Forening, Transportøkonomisk Forening (TØF), Transportens Innivationsnetværk (INV) og Bilfærgernes Rederiforening. Den finder sted tirsdag den 15. marts 2011 på Hotel Niels Juel i Køge.

Der er Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Foreningen, der byder velkommen til dagens program, som er følgende:

• Michael Svane, direktør i DI Transport og formand for TØF. Hans indlæg hedder "Jeg elsker de grønne lunde...".

Han spørger: "Hvor kan transportformerne arbejde sammen om at fremme grøn godstransport som vil sikre en god mobilitet i Nordeuropa? Michael Svane giver selv et bud på, hvad der skal til i fremtiden, så Danmark kan være med til at fremme innovation og udvikling på godstransportområdet.

• Erik Østergaard, adm. direktør i DTL holder et indlæg med titlen: "Hvordan opfylder vi fremtidens transportbehov?"

Han mener, at effektiv godstransport og logistik er forudsætningen for Danmarks konkurrenceevne og en holdbar økonomisk vækst. Det handler om at øge produktiviteten i transportsystemerne og at udnytte Danmarks geografiske placering som hub i Nordeuropa. Danmark skal være bindeled mellem Kontinentet, Skandinavien og Østersøregionen.

• Overblik og status på bilfærgerne hedder et indlæg fra Michael Wengel-Nielsen, der er sekretariatsleder Bilfærgernes Rederiforening.

• Hvad er bilfærgernes langsigtede plan for udvikling af infrastruktur og adgangsveje? spørger John Steen-Mikkelsen, der er formand for Bilfærgernes Rederiforening og direktør i det nye danske færgeselskab Færgen. Han vil i den anden del af sit oplæg fortælle om den fremtidige investeringsplan for effektiv drift.

• Effektivisering af DFDS er emnet for et indlæg af Richard Berg-Larsen, kaptajn og direktør i DFDS Fleet Management.

• Bro, tunnel eller færge hedder foredraget fra Søren Poulsgaard Jensen, der er COO i Scandlines Danmark. Han vil komme ind på. hvordan Scandlines vil navigere i fremtidens konkurrencemarked.

• Direktør Thomas Elm Kampmann, Køge Havn og Skandinavisk Transport Center, vil fortælle en solstrålehistorie om, hvordan Køge har skabt en af Danmarks hurtigst voksende transportklynger. De to ingredienser hedder en bar mark og en mindre provins havn. Dertil skal lægges nogle kokke i form af en dygtig direktør og nogle fremsynede lokalpolitikere.

til en af Danmarks hurtigst voksende transportklynger.

• Mogens Schrøder Bech, kontorchef i Søfartsstyrelsen, vil fortælle om arbejdet med at opbygge af en maritim LNG-infrastruktur i Nordeuropa.

Udgangspunktet for hans indlæg er et sømotorvejsprojekt med finansiering fra EU. Projektet omfatter såvel den "hårde" infrastruktur med LNG tankningsmuligheder (flydende naturgas) og en "blød" understøttende infrastruktur med regler og industristandarder m.v. Der er deltagelse fra 18 partnere i Nordeuropa med lande, havne (blandt andet Hirtshals Havn), naturgas og LNG leverandører samt maritime virksomheder.

• Adm. direktør Jens Kirketerp Jensen fra Hirtshals Havn kommer selv og fortæller om målet med Hirtshals Havns deltagelse i LNG-projektet.

• Endelig vil Køge kommunes fungerende borgmester Thomas Kielgast afslutte konferencen med et politisk statement om den maritime infrastruktur.

Tid og sted

15. marts

kl. 09.30 - 16.00

Hotel Niels Juhl,

Toldbodvej 20,

4600 Køge
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063