23948sdkhjf

Rekord på Fyn

Stigende forretninger og lavere tab gav rekordresultat hos Leasing Fyn - og transport bidrog positivt.
Virksomheden Leasing Fyn opnåede i 2013 et rekordstort overskud før skat på 34,8 millioner kroner. Det er en fremgang på 9,5 millioner kroner i forhold til det forgående år.

En glad direktør Kurt Madsen mener, at fremgangen især kan henføres til to forhold: et stigende forretningsomfang og et faldende tab på dårlige kunder.

- Vores udlån steg i årets løb med 69,1 millioner kroner, så vi havnede på i alt 1,5 milliarder kroner, fortæller direktøren.

- Denne fremgang indebar en forøgelse af netto renteindtægterne med tre millioner kroner.

- Den største del af fremgangen i indtjeningen kan henføres til faldende tab og nedskrivninger på udlån. I 2013 udgjorde de kun 4,8 millioner kroner. Det er et fald i forhold til 2012 på 7,2 millioner kroner.

Direktør Kurt Madsen mener, at Leasing Fyn for alvor har lagt krisen bag sig.

- Der er god gang i forretningen. Vi ser lyst på fremtiden, siger direktøren og understreger, at ledelsen betragter årets resultat som meget tilfredsstillende.

Op med tre procent

Danske leasingselskaber havde et udlån til lastbiler, som er steget fra 11,5 milliarder kroner i 2012 til 11,8 milliarder kroner i 2013. Det er en vækst på tre procent. Vores udlån til finansiering af lastbiler er steget med det samme procentsats. Vi har ikke taget markedsandele, men vi følger med, siger Kurt Madsen.

- Det er det lange seje træk. Vi oplever at det går den rigtige vej. Det er det, vi håber på og forventer i 2014. Vi føler, at vognmandsbranchen har det bedre. Landet flyder ikke med mælk og honning som før krisen; men jeg synes, at branchen er ved at have lagt krisen bag sig.

Landsdækkende

Leasing Fyn gør forretninger over hele landet.

- Vi har naturligvis mange kunder på Fyn, men vi er landsdækkende. Faktisk er kun fem procent af vores kunder også kunder i de fynske banker, der ejer os.

- Vi beskæftiger os med leasing i alle typer af brancher. Transport er et af vores kerneområder.

- Lastvognsforhandlerne tilbyder leasingaftaler til deres kunder. Det gør de nogle gang i samarbejde med de bankejede leasingselskaberne - og det kan for eksempel være Leasing Fyn. Andre gange benytter de bilfabrikkernes egne leasingselskaber.

Mere fleksible

- Vi er måske lidt mere fleksible i vores finansieringsløsninger. Vi finansierer både nye og brugte lastbiler.

- Vi har ikke en bestemt standard-udbetaling, men gør det mere ud fra et individuelt behov. Vi ser måske mere på kundens kreditværdighed end udstyrets beskaffenhed. På den måde bliver det i højere grad en individuel finansiering.

Leasing Fyn har 42 medarbejdere på kontoret i Faaborg. Dertil kommer to konsulenter på Sjælland. De arbejder ud fra deres privatadresse. På samme måde har vi tre finansieringskonsulenter, der arbejder ud fra deres private adresser i Jylland.

Fire selskaber

Leasing Fyn drives i fire selskaber:

Ÿ Leasing Fyn Bank.

ŸLeasing Fyn Faaborg.

ŸLeasing Fyn Middelfart.

ŸLeasing Fyn Svendborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094