23948sdkhjf

Masser af danske gulpladebiler på bilmessen i Geneve

Genève er ganske vist en personbils-udstilling, men der gemmer sig en mange nyheder, der inden længe vil kunne fås på gule plader herhjemme. Transportmagasinet har været på messen og set på de smarte og spøjse; men også praktiske vans.
Der er ikke meget godstransport over den store biludstilling i Genève, der hvert år tiltrækker mange tusinde besøgende. I hvert fald ikke for flertallet af udstillerne. Men alligevel ender mange af bilerne som gulpladebiler i Danmark – og flere af dem er meget populære i brede dele af erhvervslivet, selv om afgiftsændringen for varebiler i 2007 bremsede kraftigt op for salget af gulpladebiler.

Nu ser det ud til, at der er et stigende salg igen. Importørerne af Land-Rover og Volvo ser et øget salg i dette segment. I Genève er der nye versioner af blandt andet Range-Rover Evoque og Volvo V40 og V60 med nye benzin- og dieselmotorer.

Fiat forventer at sælge en del af deres nye Jeep-serie på gule plader. Den italienske bilkoncern havde i Genève premiere på den nye kompakte Renegade, der bygges i Italien, og den nye Cherokee fra USA.

BMW viser deres nye 2-serie. Det er en pendant til Mercedes B-klasse og deres kommende, forlængede Clubman, som vil være en potentiel gulpladebil - eller såkaldt "van" - i Danmark.

I forvejen sælger BMW bredt en del af deres 3-serie som gulpladebiler, så mon ikke den nye BMW 4-serie Gran Coupé vil følge trop. Den helt nye X3 SUV Van vil nok løfte arven fra forgængeren.

Ford og Peugeot

Udstillingen bærer præg af mange spøjse bildesigns og selvfølgelig et væld af dyre sportsvogne, som herhjemme kun er drømmebiler; men en ny VW Transporter Alltrack og en Mercedes V-klasse, der bygges sammen med den næste Vito, er jo rendyrket varebilsdesign.

Ford sælger generelt mange Vans, især C-Max, men den nye Focus Stationcar vil også blive storsælger på gule plader. Den kommende SUV med navnet Edge, som endnu kun er en prototype, er også en typisk Van. Det gælder også Eco-Sport, der dog ikke kommer herhjemme lige med det samme ifølge Ford.

Det gør til gengæld Peugeot 308 SW. Bilmodellen har været populær som van siden den første 307SW. Den nye C4 Cactus

Nissan skriger

Nissan bygger jo nærmest biler, der skriger på at blive vans. Det gælder ikke mindst Qashqai og X-Trail, der begge er kommet i nye udgaver. Premiere fejrede Nissans også med deres eNV 200 varebil, der allerede er på vej hjem.

Mange danske kunder venter allerede på den, oplyser Nissan.

Endelig må vi ikke glemme Volvo Concept Estate. Det er den tredje prototype fra Volvo, der til efteråret munder ud i den helt nye XC 90, der har kørt med en enkelt facelift i 12 år. Der kører rigtig mange XC 90 på gule plader herhjemme - og med sit 4x4 træk er modellen populær hos mange entreprenører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109