23948sdkhjf

Fortsat flere i ITD

ITD fortsætter med at få flere medlemmer. Nu har medlemmerne tilsammen mellem 15.000 og 17.000 ansatte i Danmark.
@KATEGORI:GENERALFORSAMLinG

Også i 2013 fortsatte ITD medlemsvæksten med en fremgang på 10 procent for året. Det betyder, at ITD nu er oppe på knapt 650 medlemsvirksomheder.

Medlemsflokken dækker en anseelig del af det danske vejtransport-erhverv. ITD-medlemmerne har tilsammen mellem 15.000 og 17.000 ansatte. Det viser en medlemsundersøgelse, som brancheorganisationen netop har gennemført.

Undersøgelsen viser, at medlemsvirksomhederne i gennemsnit har godt 25 ansatte i Danmark.

Både store og små

- Spredningen er markant, idet nogle af medlemmerne har adskillige hundrede ansatte, mens en anden del af medlemmerne har få eller slet ingen ansatte, fortæller ITD’s adm. direktør Jacob Chr. Nielsen.

Vurderingen fra ITD er, at de nye medlemmer, som gennem de senere år er kommet til i hundredevis, primært er vognmandsvirksomheder i mellemstørrelsen med mellem 15 og 50 medarbejdere.

Går efter servicepakke

- Tilbagemeldingerne fra de nye medlemmer er, at de går efter en brancheorganisation med en stærk servicepakke og en konstruktiv erhvervspolitisk linje, som tager udgangspunkt i virksomhedernes perspektiv frem for fagbevægelsens, siger ITD-direktøren.

- Der er kommet både tyngde og bredde i vores medlemsflok i de senere år. Vi opfatter os selv som en brancheorganisation for hele spektret i dansk vejtransport. Vi glæder os over, at flere og flere dygtige vognmandsvirksomheder er enige og melder sig ind hos os.

12.000 lastbiler

Undersøgelsen viser også andre ting om ITD’s medlemmer, blandt andet:

ŸMedlemmerne holder 12.000 dansk indregistrerede lastbiler i drift.

Ÿ29 procent af medlemmerne kører udelukkende national godstransport i Danmark.

Ÿ65 procent af medlemmerne kører både nationalt og internationalt.

Ÿ6 procent kører udelukkende internationalt.

Ÿ12 procent af ITD’s medlemmer har etableret sig med datterselskaber i udlandet og ejer til sammen 3.000 lastbiler på udenlandsk nummerplade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157