23948sdkhjf

Stadig under 600 modulvogntog

Der er stadig et stykke vej til de 1.000 modulvogntog, som DTL spåede for efterhånden mange år siden.
Der er i alt 588 modulvogntog i Danmark. Det viser den seneste opgørelse fra det Digitale Motorregister. Opgørelsen gælder fra årsskiftet 2013-2014. På det tidspunkt var der indregistreret 225 dollyer, fire sættevogne med kærretræk og 359 link-trailere.

Selv om modulvogntogene betragtes som en succes herhjemme, er antallet stadig langt under de 1.000 stk., som DTL’s underdirektør Ove Holm spåede for seks år siden, da modulvogntogene blev tilladt i Danmark.

- Jeg tror stadig på, at vi når de 1.000 i takt med at flere adresser kommer med på virksomhedsordningen, og Vejdirektoratet får udbygget modulvogntogsnettet til hele statsvejnettet, siger Ove Holm til Transportmagasinet.

- En forhåbentlig øget økonomisk vækst vil også bidrage til en stigning i antallet af modulvogntog i de kommende år.

Samtidig er det en hæmsko for udbredelsen af modulvogntogene, at totalvægtene de senere år er steget herhjemme.

- Nogle vognmænd vælger at køre med almindelige 7-akslede vogntog på 56 ton i stedet for 7-aklede modulvogntog på 56 ton eller 8-akslede modulvogntog med totalvægt på 60 ton.

- Dengang vognmændene højest måtte køre med 48 ton på almindelige vogntog, var der en større gevinst at vælge modulvogntog for de vognmænd, der kørte med tungt gods, slutter Ove Holm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082