23948sdkhjf

Dansk opfindelse forhindrer højresvingsulykker

Nu introduceres BlindSpot Illuminator. Det er en innovativ og enkel løsning, der effektivt kan reducere antallet af ulykker ved at advare cyklister om den livsfarlige blinde vinkel.
Den danske opfindelse bliver præsenteret for offentligheden for første gang ved Trafiksikkerhedsmessen 2014, som åbner på torsdag den 10. april i København.

Både transportminister Magnus Heunicke (S) og Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) vil ved denne lejlighed sætte fokus på trafiksikkerhed og holde oplæg om emnet.

Dobbelt så mange ulykker

I 2013 blev antallet af dødsofre ved højresvingsulykker fordoblet i forhold til året før. Den nye opfindelse vil bidrage til at vende udviklingen og reducere antallet af ulykker, hvor lastbiler eller busser rammer de bløde trafikanter.

BlindSpot Illuminator monteres på lastbilen og aktiveres automatisk, når chaufføren blinker til højre. Et kraftigt lys markerer tydeligt den blinde vinkel på vejen, så cyklister kan placere sig sikkert i lastbilchaufførens synsfelt.

På messen kan man se opfindelsen i praksis og møde folkene bag produktet. Desuden er der en repræsentant for vognmandsfirmaet H. P. Therkelsen, der kan fortælle om de farefulde og belastende udfordringer ved bykørsel.

Tid og sted

Trafiksikkerhedsmessen er åben torsdag 10. april 2014, kl. 9.30-16.00.

Sted: Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078