23948sdkhjf

Masnedsundbroen åbner for togtrafik torsdag efter påkørsel

Torsdag genåbner Banedanmark broen efter påsejling af 100 meter langt fragtskib søndag aften.
Togtrafikken mellem Vordingborg og Nykøbing Falster genoptages torsdag morgen efter at have været indstillet, siden et fragtskib sent søndag aften påsejlede broen. Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Påsejlingen har betydet, at hundredvis af togpassagerer i de seneste dage har måttet benytte togbusser på strækningen. Det er blandt andet gået ud over påskerejsende til Tyskland.

Banedanmark har over de seneste døgn udbedret skaderne på sporene og sikret mod yderligere skader på broen. Desuden er der gennemført en række tekniske undersøgelser af Masnedsundbroen, der viser, at der ikke er skjulte skader på broen.

- Vi har været fokuseret på, at passagererne igen skal have tog over broen, så snart det er fuldt sikkerhedsmæssigt forsvarligt, siger Klaus Frelling Andersen, sektionschef for Broer i Banedanmark.

- Vores undersøgelser af det beskadigede broleje og broens konstruktion viser, at skaderne er af en sådan karakter, at vi kan udbedre dem i den kommende tid, samtidig med at der kan køre tog over broen med nedsat hastighed, siger han videre.

Broen kan derfor fuldt sikkerhedsmæssigt forsvarligt genåbnes for togtrafik torsdag morgen med en hastighedsbegrænsning på 40 km/t. Samtidig vil de resterende skader blive udbedret over den kommende tid.

De seneste døgns omfattende undersøgelser af broens mekaniske og elektroniske systemer samt selve brokonstruktionen viser, at der ikke er skjulte skader i bropiller og brokonstruktion efter påsejlingen sent søndag aften.

Udbedringen af brolejet og de øvrige reparationer forventes at blive gennemført om natten.

I slutningen af næste uge vil Banedanmark komme med en prognose for, hvornår udbedringen af brolejet er færdig, og hvornår hastighedsbegrænsningen for togene vil blive ophævet.

DSB oplyser, at de første tog, der krydser Masnedsundbroen torsdag morgen bliver: Re 2203 fra København H kl. 5.11 og Re 2204 fra Nykøbing F kl. 4.38.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11