23948sdkhjf

Eksisterer postkasseselskaber?

Debatten om lovlige og ulovlige selskabskonstruktioner i vognmandsbranchen bygger på et stort "hvis", der rækker fra fri fantasi til sikker vished
Der er en dyb kløft i virkelighedsopfattelsen både på Christiansborg og i vognmandsbranchen angående eksistensen af postkasseselskaber.

Hvis man ikke vidste det i forvejen, så kom det åbenlyst frem i trafikudvalgets offentlige møde med transportminister Magnus Heunicke (S) i anledning af hans udtalelser om, at postkasseselskaber er en ulovlig selskabskonstruktion.

Hans Chr. Schmidt (V) insisterede på, at ministeren burde have tilføjet et "hvis" i stedet for at tro på TV og avisers omtale af postkasseselskaber. Ministeren kan jo ikke vide, om der er tale postkasseselskaber eller lovlige driftssteder blandt andet i Flensborg.

Ingen firmanavne nævnes

Magnus Heunicke understregede, at han dels talte om postkasseselskaber – som er ulovlig ifølge EU-forordningen – og ikke om datterselskaber, dels ikke nævnte konkrete virksomheder.

- Jeg tør ikke afvise, at postkasseselskaber findes. EU-kommissionen ser på sagen og er i dialog med en række lande, sagde Magnus Heunicke.

DF støtter ministeren

Kim G. Christiansen (DF) roste Magnus Heunicke: - Det er ikke et angreb på branchen, men en håndstrakt hånd om at fjerne brådne kar. mente DF’eren.

De to største oppositionspartier er altså dybt uenige om eksistensen af postkasseselskaber.

Det er ITD og DTL også.

ITD: Hvor er de selskaber?

- Jeg er foruroliget over, at der ikke er et konkret billede af de der postkasseselskaber, siger kommunikationschef Nikolaj Stig Nielsen, ITD.

- Vi ved ikke, hvor de er henne, hvor de kører, eller hvem de er. Det vidste ministeren heller ikke. Det er ikke defineret i forordningens artikel 5 om etablering, hvor mange ansatte der skal være, hvor tit de skal være på arbejde eller hvor mange kontormøbler, der skal være.

Blev forbudt i 2009

- Postkasseselskaber blev ulovlige i EU den 4. december 2009, siger chefjurist John Roy Vesterholm.

- Siden dengang skal man have et fysisk, faktisk driftssted. Det undrer mig, at de famøse adresser i Flensborg kan være en fysisk, faktisk forretning.

Noget bras, hvis ...

Kristian Pihl Lorentzen (V) opsummerede situationen med en formulering, der dækker alle: - Postkasseselskaber er noget bras, hvis de findes!

- Konstruktionen er ulovlig, og hvis postkasseselskaber findes, skal de stoppes, siger Magnus Heunicke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08