23948sdkhjf

Politisk krav om gratis bro

Liberal Alliance vil fjerne brotaksten på Storebæltsbroen som led i de kommende finanslovsforhandlinger. Det skriver Fyens Stiftstidende.
Få dage inde i avisens kampagne "Broafgift - nej tak!" får Stiftstidende politisk opbakning til ønsket om gratis bro for bilister over Storebælt.

Danskerne betaler i forvejen så rigeligt for at køre på de danske veje, lyder det fra partiet i sit udspil.

For at støtte områderne på begge sider af broen, foreslår Liberal Alliance, at det fremover skal være gratis for biler, busser og lastvogne at køre over Storebæltsbroen.

Hvis afgiften fjernes, vil det umiddelbart kunne aflæses i områdernes økonomiske vækst, og det vil binde Danmark endnu bedre sammen, lyder argumentet fra Liberal Alliance.

Endnu større gevinster

- Storebæltsbroen har vist sig at være en virkelig god idé. En ny analyse fra Transportministeriet viser faktisk, at der i 2011 var 72 procent flere, der pendlede mellem Sjælland og Fyn og Trekantsområdet end i 1998. De samfundsøkonomiske gevinster ved broen skal måles i hundredevis af milliarder og ved at fjerne betalingen, gør vi de gevinster langt større, siger Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen.

Finansieringen kommer fra Liberal Alliances finanslovsforslag, der bliver fremlagt i den nærmeste fremtid. Her er der finansiering fra nulvækst og effektiviseringer i den offentlige sektor og en mindskelse af erhvervsstøtten.

Penge fundet andre steder

- De penge, der i dag kommer ind i broafgift og som bruges på drift, gældsafvikling og andre transportinvesteringer gennem Infrastrukturfonden, har vi fundet andre steder i økonomien, så der ikke efterlades noget hul. Samfundsøkonomisk er det her en meget fornuftig prioritering, som vi håber, vores kolleger i de andre partier vil lytte til, siger Anders Samuelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176