23948sdkhjf

Hirtshals godsbaneterminal i udbud

I et samarbejde mellem Hjørring Kommune, Banedanmark og Hirtshals Havn udbydes driften af en ny godsbaneterminal ved Hirtshals Havn i koncession.
Parterne inviterer kommercielle godsbaneoperatører til at byde på trafikken på terminalen og på driften af terminalen.

Godsbaneterminalen ved Hirtshals Havn er under planlægning og forventes klar til at tage i brug i juni 2015, og det er hensigten, at den operatør, der vælges til at operere godsbaneterminalen skal indgå i den resterende del af planlægningsarbejdet med henblik på at opnå så effektiv en drift som muligt.

Hirtshals Havn er ved at udvikle sig til et intermodalt omdrejningspunkt i Skandinavien. Havnen ligger på EU´s TEN-T hovednet.

Med etableringen af godsbaneterminalen vil der i Hirtshals kunne tilbydes intermodale transportløsninger, hvor Jyllandskorridoren og færgeforbindelser til syv destinationer i Norge og Nordatlanten er centrale elementer.

Som en del af TEN-T hovednettet skal banestrækningen til Hirtshals elektrificeres inden 2030.

De godsbaneoperatører, der ønsker at byde på trafikken på godsbaneterminalen ved Hirtshals Havn skal senest tirsdag den 21. oktober 2014 fremsende tilkendegivelse til Hjørring Kommune på adressen thomas.lomholt@hjoerring.dk.

Læs mere: www.hirtshalshavn.dk/Aktuelt/Udbud
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078