23948sdkhjf

Dansk bunker-virksomhed toner rent flag

Danmarks fjerde største bunker-virksomhed er ærgerlig over konkursen i OW Bunker.
Branchen har lidt et imagemæssigt tab, lyder det fra Nordic Marine Oil A/S. Virksomheden lever af at købe og sælge brændstof til skibe og har hidtil været en del af en relativt ukendt dansk branche, der er markedsledende i verden.

- Indtil for få dage siden, var det de færreste danskere, der var klar over, at Danmark er førende i verden inden for køb og salg af bunkerolie. Med OW Bunker i Aalborg og Bunker Holding i Middelfart havde vi verdens både største og tredjestørste samt en stor underskov af mellemstore bunkervirksomheder, forklarer adm. direktør hos Nordic Marine Oil Steen Møller.

- Nu er branchen på rekordtid blevet meget synlig, men desværre ikke for noget godt. Det er vi meget ærgerlige over, da vi er mange, der driver en sund og seriøs forretning, der hvert år "indsejler" en stor portion udenlandske valuta til Danmark.

Tankanlæg i 10 danske havne

Nordic Marine Oil beskæftiger sammen med moderselskabet Malik Supply 30 medarbejdere. Virksomheden med hovedsæde i Aalborg har fysiske tankanlæg i 10 danske havne samt flere sejlende bunker-skibe. De primære kunder er inden for handelsflåden og fiskeriet i farvandene omkring Danmark, og rent økonomisk får OW Bunker-sagen ikke konsekvenser for Nordic Marine Oil:

- Vi har gennemgået vores netværk af leverandører og kunder og kan konkludere, at vi kan fortsætte vores forretning som hidtil. Samtidig kan vi tone rent flag i forhold til at spekulere i olieprisens udvikling. Det er jo en individuel strategisk beslutning fra virksomhed til virksomhed, men det ligger helt fast, at vi aldrig kommer til at bevæge os ind i den del af bunker-verdenen, pointerer Steen Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078