23948sdkhjf

Erhvervsskoleelever savner hjælp fra skoler

Næsten hver anden erhvervsskoleelev synes ikke, skolen har gjort nok for at hjælpe dem med at finde en praktikplads.
Det viser en undersøgelse, Dansk Metal har lavet blandt 1.176 elever, der er i gang med et hovedforløb og er i praktik. Hver fjerde svarer, at de fik god hjælp.

- Skolerne gør ikke nok for at hjælpe eleverne videre til en praktikplads. Når kun en fjerdedel af eleverne har fået ordentlig hjælp, så ringer alarmklokkerne, siger Per Påskesen, uddannelseschef i Dansk Metal til Avisen.dk.

Han retter samtidig en skarp kritik mod arbejdsgiverne, som han mener, skal være mere opsøgende og tage flere lærlinge.

- Arbejdsgiverne venter på, at lærlingene banker på døren. Hvis de vil have faglært arbejdskraft, nytter det ikke. De skal ud på skolerne og rekruttere, siger Per Påskesen.

Elev-formand er skuffet

Også Mie Hovmark, formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation, EEO er skuffet over skolerne.

- Det er ikke godt, når skolerne ikke hjælper som forventet, og jeg er skuffet over resultatet. Det skal ikke kun være på elevernes skuldre at finde en praktikplads, siger Mie Hovmark.

Afviser kritikken

Erhvervsskolerne afviser kritikken. Det er en glidebane, at ansvaret for at finde praktikpladser i stigende grad havner hos skolerne, mener Peter Amstrup, der er formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne.

Han siger til Avisen.dk:

- Det er vigtigt, at eleverne gør en aktiv indsats for selv at finde en plads, og vi hjælper dem, der har problemer med det.

Han mener, at undersøgelsen ikke giver et retvisende billede af virkeligheden på erhvervsskolerne.

- Halvdelen af eleverne svarer, at de ikke fik hjælp fra deres skole. Hvad skulle de også bruge den hjælp til, når de selv har kunne finde en plads, spørger Peter Amstrup.

læs mere

Læs hele historien på Avisen.dk

http://www.avisen.dk/elever-erhvervsskol... os-i-prak_293717.aspx
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063