23948sdkhjf

Minister undersøger effekt af tysk mindsteløn

Det er positivt, at Tyskland sikre ordentlige lønninger, men det kan godt gide administrativt bøvl for transportfirmaerne herhjemme.
Det indrømmer transportminister Magnus Heunicke (S), efter af fire transportorganisationer har henvendt sig om den nye tyske mindsteløn.

De danske vognmænd skal nemlig dokumentere, at de overholder den tyske mindsteløn inden hver tur, der går syd for grænsen. Og det giver en hel del administrativt overarbejde, mener de fem, som er: ITD, ATL, Danske Speditører og Danske Busvognmænd.

Positivt, men…

- Det er positivt, at man i Tyskland er optaget af at sikre ordentlige lønninger og modvirke social dumping og unfair konkurrence i transportbranchen, siger transportministeren.

- Det er regeringens vurdering, at der umiddelbart kan være administrative og EU-retlige udfordringer forbundet med de tyske regler om mindsteløn for udenlandske chauffører, der kører på de tyske veje.

- Det er mit ministerium lige nu ved at undersøge nærmere med henblik på en orientering af Folketingets Transportudvalg om sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156