23948sdkhjf

Lastbiltrafik over Øresund steg igen i første kvartal

Godstrafikken på Øresundsbron steg med godt fire procent i første kvartal.

Corona-pandemien og den efterfølgende skærpede grænsekontrol gik som bekendt hårdt ud over trafiktallene på Øresundsbron.

Men nu har vejgodstrafikken indhentet det tabte. Det fremgår af Øresundsbrons trafikstatisk for første kvartal 2023.

Sammenlignet med første kvartal 2022 er godstrafikken over den dansk-svenske broforbindelse steget 4,1 procent. Det er en lidt lavere stigningstakt end i de foregående år, men stadig en stærk fremgang for broselskabet.

Sammenlignet med 2019 er godstrafikken over Øresundsbron øget med 16 procent.

– Godstrafikken er steget betydeligt i de seneste år. På trods af uroen i verden omkring os stiger antallet af vejgodstransporter måned efter måned. Linus Eriksson, adm. direktør for Øresundsbron

– Godstrafikken er steget betydeligt i de seneste år. På trods af uroen i verden omkring os stiger antallet af vejgodstransporter måned efter måned. Men tempoet forventes at aftage i løbet af året, især for transittrafikken, siger Linus Eriksson, der er adm. direktør for Øresundsbron.

Der kørte i gennemsnit 1.869 lastvogne over Øresundsbron i døgnet i løbet af første kvartal. Det er som nævnt 4,1 procent flere end i første kvartal 2023, hvor døgngennemsnittet var 1.795

Trafik i øvrigt

Øresundsbrons ledelse kan også glæde sig over, at danskernes fritidstrafik på broen er steget kraftigt. Her har den – for danskerne – gunstige svenske kronekurs givetvis spillet en rolle.

Men pendlertrafikken er dykket godt 12 procent.

Kroner og ører

Øresundsbro Konsortiets resultat blev 290 mio. DKK før værdiregulering, hvilket er 86 mio. DKK mere end i første kvartal sidste år.

På indtægtssiden hentede Øresundsbroen 301. millioner danske kroner fra vejtrafikken i første kvartal. Det er 59 millioner kroner mere end i første kvartal 2022.

Tilsvarende steg indtægterne fra jernbanetrafikken med 11 millioner kroner til 146 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078