23948sdkhjf

Politiet slår til i stor aktion mod ulovligt ugehvil

Natten til mandag kontrollerede Tungvognscenter Syd en lang række lastbilchauffører på Toldpladsen i Padborg. Målet for auktionen var chauffører, der holdt regulært ugehvil i køretøjet, hvilket ikke er lovligt.

Forud for auktionen var der flere indikationer på, at lastbilchauffører brugte pladsen til afholdelse af regulært ugehvil, selvom lastbilchauffører én gang om ugen skal holde en længere pause udenfor lastbilen. Det førte til en efterforskning, og i forlængelse af det blev der således planlagt en stor kontrol.

Auktionen forløb stille og roligt, og de fleste chauffører forstod hurtigt, at de opholdt sig i deres lastbil på et tidspunkt, hvor de ikke måtte være der.

Der blev i alt udskrevet bøder til 50 chauffører. Alle chaufførerne var udlændinge, og alene tre af køretøjerne tilhørte danske vognmænd.

Bøden for ulovligt at holde regulært ugehvil i køretøjet er 10.000 kroner for chaufføren og 20.000 kroner til virksomheden bag. Der blev således samlet udstedt bøder for 1,5 millioner kroner. Langt de fleste bødepenge er allerede inddrevet, og i de resterende få tilfælde er køretøjet tilbageholdt, indtil bøden er betalt.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095