23948sdkhjf

Lastbiler i alle regnbuens farver

MAN sætter alle sejl til og stiller op på Transport 2015 med en række fine lastbiler.
MAN er et af de lastbilmærker, som tidligt meldte ud, at de ville deltage på Transport 2015. Den danske importør af de tyske lastbiler har derfor haft god tid til at finde de rigtige lastbiler at tage med på messen i Herning.

En af højdepunkterne på messen er den grønne miljø-lastbil, MAN TGX EfficientLine 2. Modellen blev lanceret på den tyske IAA-messe sidste år som arvtageren til den oprindelige EfficientLine, der blev lanceret i 2010. EfficientLine 2 konceptet er endnu grønnere og endnu mere besparende. Brændstofforbruget er 6,57 procent lavere end sin forgænger og næsten 15 procent lavere end en traditionel Euro 5 model.

- Salget af MAN EfficientLine 2 er allerede godt i gang i Danmark og denne ”sparegris” vil være en vigtig del af de udstillede biler på Transport 2015, siger MAN's kommunikationschef Claus Lindholm.

Flere tekniske nyheder
Som en del af EfficientLine pakken vil de udstillede biler være udstyret med MAN's nye fartpilot, der giver en brændstofbesparelse ved at udnytte "rulleenergien," når man kører på bakker og hældninger.

Drivlinien i de udstillede TGX EfficientLine 2 modeller, er baseret på den opdaterede D26 motor med „TopTorque“, som giver 200Nm mere moment i de højeste gear og dermed ideel til brændstoføkonomisk kørsel ved særligt lave hastigheder.

Topmotoren D38
Et af MAN's trækplastre er naturligvis TGX-modellerne, de er udstyret med den nye topmotor D38. Den nye topmotor yder helt op til 640 HK, beregnet til Sværgodstranport. De udstillede modeller i Herning er dog alle med motorvarianten på 560 HK, som vil blive den mest efterspurgte i Danmark.

Den sorte udstyrsmodel
Med Danmarkspremiere på transportmessen i Herning, udstiller MAN en lastbil, som vil være kræs for ”feinschmeckere”, nemlig specielmodellen MAN Lion’s Edition. MANs stolte ikon Büssing løven lægger navn og udseende til denne udstyrsmodel, som er spækket med en perlerække af udstyrspakker og har desuden både lædersæder og WIFI som standard. Lion’s Edition kommer i en flot sortlakeret udgave.

De hvide lastbiler – MAN TGS og TGL
Ingen messe uden traditionelle distributionsbiler. Derfor viser MAN sin populære lille bylastbil – En 12 tons MAN TGL , opbygget med en kasseopbygning . Endelig udstilles også MAN TGS, udstyret med wirehejs, for at vise fleksibiliteten og anvendeligheden i MANs program.

Også fokus på eftermarkedet
Lægger man vejen forbi MANs stand vil man få en gylden chance for at møde folkene fra MANs solutionsafdeling, som vil bla. vil demonstrere hvordan Telematics systemet kan være en hjælp i hverdagen, især når det samtidig linkes op med MAN ServiceCare, hvor MAN hjælper med at overvåge lastbilen og kalde den til service, såfremt der er behov for dette.

Busser fra både MAN og Neoplan
Som noget nyt udstiller MAN ikke sine to busmærker MAN og Neoplan på selve standen, men begge mærker er dog at finde på Busmessen 2015. Samtlige busmærker udstiller nemlig i en separat hal i samarbejde med Danske busvognmænd. På MANs busstand vil man bla. møde ”Bus of the Year 2015”, nemlig MAN Lions City GL CNG, 18,75 m. lang, 5 automatiske døre samt et par fine rejsebusser fra Neoplan.

For de interesserede vil MAN medtage både lastbiler og busser, som kan prøvekøres på vejene omkring Herning.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Transport 2015.

Læs mere om: MAN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125