23948sdkhjf

Nye folk i spidsen for DSB-selskab

DSB Øresund får både ny administrerende direktør og ny bestyrelsesformand.
DSB overtager driften af Kystbanen og Kastrupbanen fra DSB Øresund med udgangen af 2015. Derfor er en række organisatoriske ændringer i DSB Øresund blevet fremskyndet for at styrke arbejdet med sikkerhedsledelsessystemet og smidiggøre overførslen af strækningerne fra DSB Øresund til DSB.

Det betyder, at Dan Stig Jensen forlader stillingen som administrerende direktør, og fortsætter i en anden funktion i DSB Øresund. Stillingen som administrerende direktør for DSB Øresund overgår til Anders Egehus, der i forvejen er direktør for DSB’s drift.

Ledelsesskiftet betyder samtidig, at Anders Egehus stopper som bestyrelsesformand i DSB Øresund – og at posten overtages af Thomas Thellersen Børner, økonomidirektør i DSB.

Derfor skifte man ud i toppen
Ændringerne i ledelsesforholdene i DSB Øresund er aktuel, fordi Trafikstyrelsen ikke umiddelbart har kunnet forny DSB Øresund sikkerhedscertifikat den 8. juni som planlagt.

Mens Trafikstyrelsen finder, at sikkerheden i driften og for passagerne i DSB Øresund er på et acceptabelt niveau – ellers kørte togene selvsagt ikke – så mangler DSB Øresund fortsat en del, for at kunne leve op til kravene til et sikkerhedsledelsessystem fra ”Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder”.

Ledelsesændringerne skal sikre, at der er det fornødne ledelsesmæssige fokus på dette arbejde og træder i kraft med virkning fra dags dato.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125