23948sdkhjf

Scania barsler med ADR-rådgivning

Når transporten af det farlige gods brænder på, skal rådgivningen kun være et telefonopkald væk
Rådgivning om transport af farligt gods kræver en eksamineret sikkerhedsrådgiver. Det har Scania fået i form af Torben Rasch, der for nyligt startede som kørselstræner og coach.

- Vi er glade for at kunne tilbyde denne service, da vi har fået en del forespørgsler. Mange virksomheder vil nemlig gerne have samlet alle opgaver, som kræver en ekstern leverandør, ét sted for at spare tid i en travl hverdag, fortæller leder af Scanias Driver Academy, Erling Petersen, i en pressemeddelelse.

At være eksamineret sikkerhedsrådgiver kræver en fornyelse hos Beredsskabstyrelsen hvert femte år. Til gengæld må Torben Rasch rådgive i 48 forskellige lande om indkøb af biler, farligt godsudstyr, transportmateriel og andre ting, hvor der gælder særlige regler.

- Der er en bekendtgørelse over, hvad vi skal rådgive omkring. Det kan for eksempel være uddannelse, så chaufførerne er ordentligt uddannet til at håndtere opgaverne, siger Torben Rasch og uddyber:

- Derudover skal vi lave årsrapport på virksomheden hvert første kvartal, som beskriver virksomhedens aktiviteter omkring farligt gods i det forløbne år. Der skriver jeg, hvis jeg har vejledt omkring nogle ting, der ikke har været i orden. Og hvis der er et farligt gods-uheld, så skal vi lave en rapport om det til Beredskabsstyrelsen.

Men først og fremmest er Torben Rasch den mand, man kan ringe til, hvis det hele brænder på:

- Jeg er chaufførens livslinje, når han står derude og er i lort til halsen, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174