23948sdkhjf

Blue Water laver egen trainee-uddannelse

Ønsket om bredere viden og tungere kompetencer får virksomheden til at starte egen speditøruddannelse
Blue Water Shipping uddanner årligt ca 30 trainees, og 9 ud af ti af disse fortsætter efter endt uddannelse i firmaet, og de udgør dermed et solidt fundament for den videre udvikling.

- Der er stigende krav til, hvilke kompetencer en dygtig speditør skal besidde, og for at give vores kommende trainees de bedste forudsætninger har vi besluttet at etablere vores helt egen speditøruddannelse, der er skræddersyet til branchens fremtidige behov, siger Blue Water Shippings HR-chef Aase Bjerregaard.

Og uddannelse er ikke noget nyt eventyr for Blue Water, fortæller kommunikationschef Jan Hjortlund Hansen:

- Vi har uddannet elever i 40 år, og især inden for de sidste 10 år har vi haft ret god tilgang. Trainee-rekruttering er en vigtig del af vores overordnede rekruttering, fordi så mange bliver i virksomheden efter endt uddannelse. Så det er et vigtigt indsatsområde, at vi får hentet de rigtige ind, fordi de bliver. Vi håber, denne her uddannelse vil gøre det endnu mere attraktivt at søge ind i branchen.

Uddannelsen, der altså bliver en afløser for Blue Waters traditionelle uddannelse, kombinerer de bedste elementer fra den konventionelle speditør- og shippinguddannelse med en mere videnstung og teoretisk akademiuddannelse i international transport og logistik.

De første trainees starter 1. september i år, og den to-årigeuddannelse gennemføres i samarbejde med Erhvervsakademi Sydvest, som har det uddannelsesmæssige ansvar.

- Vi har skabt en spændende uddannelse med et højt fagligt niveau, og målet er at give de enkelte trainees en attraktiv uddannelse samt hvert år at tiltrække nogle af de bedste afgangselever fra stx, hhx og htx. Det gør vi ved at specialisere og højne videns- og kompetenceniveauet i forhold til den nuværende uddannelse. Samtidig vil der være større muligheder for at bygge videre på uddannelsen senere, siger Jørgen Clement, chef for efteruddannelsesafdelingen hos Erhvervsakademi Sydvest.

- Det tætte samarbejde med Blue Water Shipping gør, at vi i fællessskab har skræddersyet en uddannelse, som ikke bare er en Blue Water-uddannelse, men uddannelse der vil være accepteret i branchen, siger Jørgen Clement.

Hos Blue Water glæder Aase Bjerregaard sig til at byde de 30 nye trainees velkommen 1. september.

- Med den nye uddannelse vælger vi at investere flere penge og ressourcer i uddannelsen af vores trainees. Det gør vi, fordi det har stor betydning i tiltrækningen af kandidater, samt at vores trainees får et bredere og mere attraktivt fundament, som der også kan bygges uddannelsesmæssigt videre på efterfølgende, da der vil være behov for medarbejdere med endnu stærkere akademisk uddannelse. Den nye uddannelse medvirker til at fremtidssikre både vores medarbejdere og vores forretning, siger Aase Bjerregaard.

Langsigtet skal eleverne desuden være endnu bedre rustet til at tage ledende stillinger i virksomheden, tilføjer kommunikationschef Jan Hjortlund Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125