23948sdkhjf
>

Vækst i CPH kan skabe titusindvis af jobs

Analyse: Hvis det lykkes for Københavns Lufthavn at vokse til 40 mio. passagerer, vil det have effekt i hele landet
Når Københavns Lufthavn vokser, skaber det flere arbejdspladser i provinsen end i hovedstaden.

Flere internationale ruter og mange afgange giver øget tilgængelighed, og det gør det nemmere for danske virksomheder at konkurrere på fremmede markeder. Derfor er jobeffekten meget stor i Midtjylland og Syddanmark, hvor der er mange produktionsvirksomheder.

Det skriver finans.dk.

Ifølge en analyse fra Oxford Research vil der blive skabt og fastholdt i alt 84.000 ekstra jobs, hvis Københavns Lufthavn indfrier ambitionerne om at vokse fra de nuværende 25 mio. passagerer til 40 mio. rejsende i 2050. 44.000 arbejdspladser vil ligge i Jylland og på Fyn og Sjælland.

- Det er en positiv overraskelse, at der bliver skabt så mange arbejdspladser i provinsen. Vi kender effekten af vækst i hovedstaden, men nu har vi tal, som viser, at vækst i lufthavnen har betydning for hele Danmark, siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Læs også: CPH-vækst øger investeringslyst

Ifølge analysen vil der blive skabt 16.500 jobs i Midtjylland og 14.500 arbejdspladser i Syddanmark.

Per Homann Jespersen, lektor og trafikforsker ved RUC, mener dog, at der er tale om elastik i metermål, når man fremskriver jobeffekter flere årtier frem.

- Der er ingen tvivl om, at vækst i Københavns Lufthavn vil skabe flere jobs i provinsen. Spørgsmålet er, hvor stor effekten er, siger Per Homann Jespersen.

Oxford Research erkender, at tallene er behæftet med usikkerhed.

- Der er ikke tale om præcise tal, men det er et kvalificeret bud. Men vi kan sige med sikkerhed, at der er meget betydelige samfundsøkonomiske og jobmæssige effekter i hele landet, siger Jakob Stoumann, afdelingschef i Oxford Research.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.093